14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtanasiu, cercetat de DNA

Atanasiu, cercetat de DNA

Fostul ministru al apărării, Teodor Atanasiu, și Samson Dobrițoiu, fiul vitreg al actualului ministru al apărării Corneliu Dobrițoiu, sunt anchetați de DNA Cluj în legătură cu presupuse infracțiuni comise la referendum, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.
În cursul zilei de miercuri, ministrul apărării, Corneliu Dobrițoiu, a fost la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu Crin Antonescu. Miercuri seară, Antonescu a făcut acuzații dure la adresa procurorilor, comparând anchetele acestora cu colectivizările forțate. Teodor Atanasiu a declarat, la ieșirea din sediul DNA Cluj, unde a fost audiat aproximativ o oră, că procurorii l-au învinuit că a „folosit mijloace bănești și autoturisme de diverse dimensiuni pentru a aduce oameni la vot și a influența rezultatul referendumului“, acuzații pe care le-a negat.
„Am scris vreo cinci minute, mi-au dat niște nume (de oameni – n.r.) care au fost implicați în asta, am spus că nu-i cunosc, habar nu am cine sunt“, a răspuns el, întrebat de ziariști dacă în acest dosar sunt implicați și interlopi. El afirmă că nu-l cunoaște pe Samson Dobrițoiu și le-a spus procurorilor că nu are nevoie de avocat.
„Nu cunosc nimic despre aceste învinuiri“, a continuat el, adăugând că mandatul DNA l-a găsit miercuri seară în cutia poștală, când a revenit în Alba Iulia din concediu.
Potrivit România TV, Samson Dobrițoiu și Teodor Atanasiu ar fi folosit bani negri în campania electorală și ar fi recurs la persoane din lumea interlopă pentru a aduce cât mai mulți oameni la vot la referendumul din 29 iulie.
Teodor Atanasiu, membru PNL, a fost ministru al apărării în guvernul Tăriceanu, remarcându-se prin scandalul declanșat odată cu propunerea de retragere a trupelor din Irak. El a fost suspendat din funcția de ministru de președintele Traian Băsescu după ce procurorii au declanșat urmărirea penală pe numele lui, în urma unei plângeri penale depuse de Adriana Săftoiu, la acea vreme consilier prezidențial. Ulterior, a ocupat funcția de șef al AVAS. La alegerile locale din 2012, a candidat din partea USL pentru șefia CJ Alba, dar a pierdut în fața candidatului PDL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS