Acasă Local Incendiu de proporţii la marginea Craiovei

Incendiu de proporţii la marginea Craiovei

-

Zeci de hectare de mirişte au fost mistuite de flăcări, ieri, în urma unui incendiu de proporţii care a izbucnit la orele dimineţii în zona comunei Şimnicu de Sus. Vântul a făcut ca focul să se întindă cu repeziciune, pârjolind totul până în cartierul craiovean Marin Sorescu – actuala denumire a fostului sat Şimnicu de Jos. Incendiul a fost atât de amplu, încât norul de fum care se ridicase deasupra câmpurilor pârjolite era vizibil de la zeci de kilometri.

Focul a ajuns aproape de case

Craiovenii care au gospodăriile în zona Şimnicu de Jos, aproape de releu, în partea stângă a drumului către Bălceşti, au intrat în panică, ieri, la orele prânzului, când au văzut cum flăcările se apropie vertiginos de casele lor. Mulţi s-au grăbit să sune la Pompieri ori s-au dus la pompierii veniţi să stingă miriştea şi le-au cerut ajutorul pentru salvarea caselor.
„Mi-au zis să pun mâna pe mătură şi să-i ajut să stingă focul. Cum să-mi răspundă aşa ceva? Datoria lor e să stingă focul, nu să-mi răspundă obraznic“, comenta, nemulţumită, Eugenia Predoiu. Femeia privea cu groază cum flăcările avansează centimetru cu centimetru către casa ei. La un moment-dat, atât ea, cât şi alţi vecini de-ai săi au intrat în panică: vântul îşi schimbase direcţia, bătând către case, iar focul a avansat în doar un minut cu vreo zece metri spre zona locuită.
Unul dintre proprietarii imobilelor de care se apropiau flăcările a pus mâna pe furtunul cu care uda grădina şi s-a apucat să stropească miriştea de lângă casă, sperând ca vegetaţia udă să împiedice propagarea focului. Alţii încercau să facă rost de prin vecini de un tractor cu plug, cu care să tragă o brazdă, pentru a crea o barieră în calea incendiului. Din fericire pentru ei, vântul s-a mai liniştit şi tocmai în acel moment au reapărut pompierii cu o nouă maşină plină cu apă, reuşind să localizeze şi să limiteze extinderea focului. O casă în construcţie, situată pe deal, vizavi de releu, a fost însă afectată de flăcări, care au mistuit o parte din materialele de construcţie stivuite în curte de proprietar, însă nu s-au înregistrat victime omeneşti.
Acţionând cu trei autospeciale cu apă şi spumă, pompierii au reuşit să facă faţă acestui incendiu de proporţii. Ei încearcă să afle acum din ce cauză a izbucnit focul şi bănuiesc că a fost vorba de un ţăran care a dat foc câmpului pentru a scăpa de resturile vegetale, însă flăcările s-au extins din cauza vântului.

ȘTIRI VIDEO GdS

700 de ameninţări, au fost trimise de către doi copii unei fete de 13 ani

Doi băieţi cu vârste de 13 și 15 ani sunt cercetați de polițiștii din Galați, după ce au trimis peste 700 de mesaje de amenințare, unele chiar cu moartea, unei fete de 13 ani. Unul dintre ei este coleg de școală al fetei, iar celălalt este elev la un liceu din oraș.

Managerul CEO, Sorin Boza, schimbat din funcție

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a fost înlocuit luni din funcție. Decizia a fost luată de către Consiliul de Supraveghere al...