Acasă Local Gorj Comuna Polovragi, vizitată de procurori

Comuna Polovragi, vizitată de procurori

-

Comuna gorjeană Polovragi a primit, înainte de vizita mitropolitului de Sfânta Maria, o delegaţie de procurori anticorupţie. Oamenii legii au stat de vorbă cu sătenii şi au dorit să afle dacă sunt nereguli pe listele electorale sau în exercitarea dreptului de vot la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Potrivit primarului din Polovragi, Ştefan Făsuescu, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au întrebat pe cetăţeni dacă au mers la referendum şi au votat şi dacă îşi recunosc semnăturile din tabelele folosite în secţiile de votare la referendumul din 29 iulie. Edilul a precizat că nu s-a întâlnit personal cu anchetatorii şi aceştia au fost îndrumaţi de subalternii săi de la primărie: „Eu am fost în concediu, dar am înţeles de la colegii de la primărie că au venit nişte domni de la Bucureşti, care au dorit să verifice nişte tabele cu semnături. Au fost pe la oameni, i-au întrebat dacă au mers la vot, dacă au semnat pe acele tabele şi cam atât. Ce anume i-a interesat pe procurorii de la Bucureşti nu aş putea să vă spun“, a precizat primarul din Polovragi.

Anchetă şi la nivel local

În timpul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie verifică modul în care s-a votat la referendum, la Parchetele locale din Gorj sunt instrumentate mai multe dosare care au legătură tot cu scrutinul organizat la sfârşitul lunii trecute. Astfel, în urma sesizărilor şi a reclamaţiilor primite de poliţişti şi procurori, la nivelul a trei Parchete din judeţ au fost deschise dosare care vizează nereguli ce au avut loc în perioada desfăşurării referendumului. În total, există şapte astfel de dosare penale. Cele mai multe, în număr de cinci, sunt înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci şi câte unul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, respectiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru. În timp ce dosarele instrumentate de procurorii din Târgu Jiu şi Motru au fost deja soluţionate cu neînceperea urmăririi penale, la Novaci anchetele în cele cinci dosare sunt încă în lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Luaţi o hotărâre care vă determină să vă schimbaţi programul. O persoană apropiată v-ar putea solicita sprijinul într-o chestiune de sănătate....