11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 1.000 de pachete cu ţigări, descoperite în numai o oră

Peste 1.000 de pachete cu ţigări, descoperite în numai o oră

În urma unei acţiuni în care au fost organizate mai multe filtre pentru prinderea şi reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au reuşit să confişte peste 1.000 de pachete de ţigări din Serbia, care urma să fie vândute pe piaţa neagră din România.
La primul filtru organizat în apropiere de vama PF I, în localitatea Gura Văii, la controlul unui autoturism Audi, condus de un tânăr din Drobeta Turnu Severin, poliţiştii de frontieră au descoperit un loc special amenajat, în rezervorul autoturismului, unde erau ascunse 600 de pachete de ţigări de contrabandă. Severineanul le cumpărase de la o persoană din Gura Văii, cu suma de 700 de euro, pentru a le vinde mai departe.
„La controlul autoturismului aparţinând lui Laurenţiu C., în vârstă de 27 de ani, din municipiul Turnu Severin, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit în rezervorul autoturismului, într-un loc special amenajat, cantitatea de 600 de pachete de ţigări marca Fast, Winston şi Pall Mall (cu timbru Republica Serbia) pentru care  acesta nu avea acte de provenienţă. Laurenţiu C. a declarat că a cumpărat ţigările din localitatea Gura Văii cu suma de 700 de euro cu scopul  de a le comercializa în municipiul Turnu Severin“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit severineanului lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.
O oră mai târziu, poliţiştii de frontieră severineni l-au oprit  la intrarea în municipiul Turnu Severin pe conducătorul unui autovehicul Dacia, suspect şi acesta de implicare în traficul ilicit de ţigări netimbrate. La controlul autoturismului aparținând lui Eugen B., din localitatea Cujmir, au fost depistate în portbagajul autoturismului 450 de pachete de ţigări marca Fast.
Eugen B. a fost sancţionat de poliţiştii de frontieră cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar pachetele de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS