27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 1.000 de persoane la raliul de la Rânca

Peste 1.000 de persoane la raliul de la Rânca

Peste o mie de spectatori au urmărit vineri şi ieri raliul de la Rânca. În total, în Rânca şi pe Transalpina s-au aflat peste 2.500 de turişti care au dorit fie să urmărească cele două competiţii sportive programate în weekendul trecut, fie să se distreze la cota 2.000, pe cea mai înaltă şosea din România sau să se plimbe pe traseele montane din Parâng. Alţii au preferat un grătar, alături de familie, la una din cele peste 700 de pensiuni şi cabane din zonă. Vremea a fost ideală la Rânca, mai ales că temperaturile au scăzut simţitor. Dacă aerul a fost mai rece decât în ultima perioadă, asfaltul Drumului Naţional 67 C a fost încins de bolizii care s-au întrecut pe şosea şi au făcut deliciul spectatorilor. Nu numai cei pasionaţi de maşinile cu mulţi cai putere au fost impresionaţi, dar şi amatorii maşinilor vechi, dar cu motoare îmbunătăţite la condiţiile de trafic din Rânca.

Jandarmii au asigurat ordinea

Pentru a preveni evenimentele neplăcute, în zonă au fost mobilizate zeci de echipaje formate din jandarmi, poliţişti şi salvamontişti. Nu au lipsit nici echipele medicale, gata să acorde asistenţă de specialitate, atât spectatorilor, cât şi piloţilor de raliu angrenaţi în curse. Dacă vineri au fost înregistraţi la raliu în jur de 400 de spectatori, ieri numărul turiştilor amatori de motoare puternice a depăşit 600. Dacă unii turişti au preferat să privească la lucru peste 50 de piloţi, angrenaţi în etapele a noua şi a zecea ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă al României – Dunlop 2012 „Cupa Pandurii-Gorj 2012“, alţii au urmărit Concursul de ciclism montan TransAlpin Bike Maraton, organizat de Asociaţia Sportivă „TransAlpin Bike“. La această competiţie au fost prezenţi aproximativ 200 de concurenţi, alături de care au participat cu biciclete foarte mulţi copii.

Comercianţi pe Transalpina

Şi localnicii din Baia de Fier şi Novaci au profitat de organizarea raliului de la Rânca şi a concursului de ciclism montan. Ciobanii au venit pe Transalpina cu brânză, caş, caşcaval, dar au putut fi cumpărate şi alte produse specifice, de la siropuri, până la fructe sau preparate din carne: „Dacă tragem linie şi vedem rezultatele este clar că ieşim pe plus de la an la an şi de la competiţie la competiţie. Indiferent de ce se organizează la Rânca, Transalpina atrage ca un magnet turiştii români şi străini. Dacă organizezi măcar lunar câte un eveniment care să anime zona turistică atunci câştigul este cu atât mai mare. Urmează şi în toamnă câteva festivaluri şi serbări şi apoi va începe sezonul de iarnă, cu tot felul de competiţii specifice zăpezii şi cu sărbătorile aferente. E clar că de acum înainte, la Rânca, turiştii nu se vor putea plictisi, indiferent de anotimp. Este imposibil ca la raliu, de exemplu, cineva care a fost ca pilot sau ca spectator să nu revină, pentru că totul este de spectaculos, iar amatorii unor astfel de sporturi caută tot timpul senzaţii noi şi trasee care să le pună mereu abilităţile la încercare“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS