22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Away to Norway“, la destinaţie

„Away to Norway“, la destinaţie

„Away to Norway“, proiectul îndrăzneţ despre care Gazeta de Sud vă povestea la începutul lunii iunie, s-a încheiat cu succes zilele trecute, în cel mai nordic punct al Europei

Actorul craiovean Lari Giorgescu şi scenograful originar din Sankt Petersburg, Vladimir Turturică, porniseră fiecare pe câte două roţi din Oslo, la sfârşitul lui iunie, să cucerească Norvegia şi, mai ales, punctul cel mai nordic al Europei, Nordkapp.
Cei doi prieteni, care s-au cunoscut la UNATC în Bucureşti, au reuşit să parcurgă pe bicicletă, în 38 de zile (dintre care opt de pauză), peste 3.500 de kilometri prin frumoasa, dar capricioasa Norvegie. Actualizându-şi contul de Facebook de fiecare dată când au avut acces la internet, ei şi-au ţinut la curent susţinătorii cu vremea imprevizibilă, cu peripeţiile, descriind oameni, locuri şi postând fotografii de pe drum. Astfel ne-au ajutat să simţim măcar o parte din ceea ce ei au trăit.
„Vremea este cea care ne împovărează şi se pare că nu va fi mai bine nici în următoarele zile. Toată săptămâna a plouat şi a fost frig. Aşa că luna iulie pare, mai degrabă, un sfârşit de noiembrie friguros. Aseară am înnoptat într-o pădure de brazi, iar spre dimineaţă nu ştiam cum să facem să ridicăm temperatura cu câteva grade, tremuram de frig cu toate dansurile noastre de încălzire şi pregătirea pentru pedalat. Am urcat în munţi până în nori, unde plouă şi nu vezi nimic la doi metri, iar coborârea a fost cu aer rece direct în sinusuri, aşa că sperăm să nu ne prindă răceala“, povesteau băieţii din Alesund, Norvegia.

„Cea mai nordică noapte din viaţa noastră“

Scopul lor, dincolo de a-şi demonstra că pot rezista fizic şi psihic în această încercare dificilă, a fost acela de a promova turismul explorativ ecologic (folosind bicicleta şi minimum de resurse) în rândul publicului din România. Toată aventura lor nu va rămâne, însă, ascunsă de ochii lumii şi nu s-a limitat doar la a ţine la curent fanii de pe Facebook. Lari şi Vladimir au filmat călătoria şi urmează să realizeze un documentar care va fi produs de Libra Film Productions şi difuzat exclusiv de DolceTV, unul dintre sponsorii oficiali ai aventurii.
Găsindu-şi susţinere, printre alţii, în Ambasada Norvegiei, Televiziunea Română şi Discovery Channel, cei doi au ajuns la destinaţie în noaptea de 6 august: „Nordkapp, am venit!!! Vânt puternic, frig – doar 5 grade Celsius, dar par mult mai puţine, dar nimic nu se compară cu senzaţia de reuşită. Bineînţeles că nu puteam să nu petrecem o noapte acolo, aşa că ne-am instalat cortul şi am petrecut cea mai nordică noapte din viaţa noastră“, transmiteau băieţii în mediul virtual.
Acum, nu le rămâne decât să se întoarcă: „Astăzi (8 august – n.r.) urmează aventura de după aventură. Vom pune bicicletele la poştă şi le vom trimite în România, iar noi vom păstra bagajele şi vom încerca să ajungem în Oslo cu autostopul. Nu va fi uşor, mai ales că, de acum, totul depinde de noroc…“. Alături de Lari şi Vladimir, mulţi oameni aşteaptă să petreacă şi ei cea mai nordică noapte din viaţa lor. Şi, chiar dacă vor face asta doar prin intermediul unui documentar, vor trăi la maximum aventura alături de doi nebuni frumoşi, rătăciţi cu tot cu biciclete prin regatul Norvegiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS