10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă autoturisme furate, confiscate dintr-un foc

Două autoturisme furate, confiscate dintr-un foc

Două autoturisme furate din Italia şi Slovacia au fost descoperite şi confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier (PF) I, în cadrul unor acţiuni de combatere a traficului internaţional de autoturisme furate. Autoturismele, un Volks­wagen şi un Seat, valorează 40.000 de lei.
Miercuri, la ieşirea din România prin vama PF I a fost oprit pentru controlul de rutină al actelor un autoturism Volkswagen înmatriculat în Italia. Poliţiştii şi-au dat seama imediat că maşina se află în bazele de date ca fiind furată. După verificarea computerizată a datelor maşinii, s-a stabilit că autoturismul era semnalat ca furat din Italia în vara lui 2011. La volanul maşinii se afla un bărbat din Reşiţa, care nu a putut să prezinte nici un document cum că ar fi proprietarul maşinii.
„În ziua de 8.08.2012, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii traficului internaţional de autoturisme furate, poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au depistat la controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, un autoturism Volkswagen înmatriculat în Italia despre care aveau date că este semnalat ca fiind furat din această ţară. La controlul documentelor autoturismului,  poliţiştii de frontieră  au constatat că  bărbatul care se afla la volanul maşinii, Adrian C., de 34 de ani, din municipiul Reșiţa, nu poate  prezenta un document sau o procură care să ateste că este proprietarul autovehiculului sau că îl poate folosi. Continuând cercetările şi efectuând verificări suplimentare, poliţiştii de frontieră au stabilit că  autoturismul figurează în bazele de date naţionale cu menţiunea – «bun căutat pentru confiscare, pentru a fi folosit ca probă într-o procedură penală» – semnalare introdusă de Tribunalul din Torino – Italia  din data de 23.07.2011. Autovehiculul a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat autorităţilor italiene“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Reşiţeanului i s-a întocmit lucrare penală, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.
Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră au oprit la control, tot pe sensul de ieşire din România, pe conducătorul unui autoturism marca Seat Alhambra, înmatriculat în judeţul Dolj. La controlul documentelor autoturismului condus de Aurel U., de 28 de ani, din municipiul Craiova, s-a constatat că mașina figurează ca fiind furată din Slovacia pe 12.12.2001. Autovehiculul în valoare de 15.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi până la definitivarea cercetărilor. Faţă de Aurel U. se efectueză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS