14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalA găsit un portofel cu 1.000 de lei şi l-a dus la poliţie

A găsit un portofel cu 1.000 de lei şi l-a dus la poliţie

Un tânăr craiovean de 20 de ani a dus la Secţia nr. 3 Poliţie, ieri-dimineaţă, un portofel pe care l-a găsit în Parcul „Nicolae Romanescu“ şi în care era suma de 1.000 de lei, dar şi documente, carduri bancare și codurile PIN ale acestora.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, ieri-dimineaţă, la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova s-a prezentat Valentin Cotoi, de 20 de ani, din localitate, care a predat un portofel în care se găseau diverse documente, carduri bancare şi codurile PIN ale acestora, dar şi 1.000 de lei.
Tânărul le-a explicat poliţiştilor că a găsit portofelul miercuri seară, în Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova, unde se dusese să alerge. Pentru că era destul de târziu, a hotărât să ducă portofelul la poliţie ieri-dimineaţă, ceea ce a şi făcut.
Valentin Cotoi, care urmeză să susţină concursul de admitere la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, a spus că nu s-a gândit nici o clipă să păstreze banii. „M-am pus în situaţia celui care şi-a pierdut portofelul şi m-am gândit că, dacă mi se întâmplă şi mie, aş vrea să mi-l aducă cineva“, a precizat tânărul craiovean.
După ce au primit portofelul de la Cotoi, poliţiştii s-au dus acasă la bărbatul care îl pierduse. Acesta nici nu băgase de seamă că îi lipseşte portofelul în care avusese „inspiraţia“ să lase chiar şi codurile PIN ale cardurilor, fiind surprins şi că l-a pierdut, dar şi că acela care l-a găsit s-a hotărât să-l ducă la poliţie.
Acesta nu este singurul caz de acest fel petrecut în municipiul Craiova. În ultimii ani, mai multe persoane, studenţi, jandarmi, pensionari ori chiar lucrători de la Salubritate, au dus la poliţie diverse sume de bani pe care le-au găsit.
„Recordul“ este deţinut de Cristian Ene, de 20 de ani, un student din Craiova, care în februarie anul acesta a găsit pe un bancomat din incinta Complexului Studenţesc de pe strada Petre Ispirescu două plicuri în care era suma de 30.000 de lei. După ce a dus plicurile la poliţie, s-a stabilit că banii fuseseră uitaţi de agenţii firmei care alimentează bancomatul respectiv.
Tot în februarie, plt. Lucian Chimoiu, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, a restituit unei tinere portofelul pe care îl pierduse şi în care avea documente personale, carduri bancare şi 100 de lei.
În octombrie, anul trecut, Brânduşa Oiţa, de 25 de ani, angajată la Salubritate, a găsit şi dus la poliţie un portofel în care se aflau suma de 604 lei, mai multe acte şi carduri.
În iulie 2010, Eugenia Bărbulescu, de 60 de ani, pensionară, a găsit 400 de lei în zona pieţei din cartierul Valea Roşie, bani pe care i-a dus la Secţia 3 Poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS