19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj26.000 de elevi din Dolj solicită rechizite de la minister

26.000 de elevi din Dolj solicită rechizite de la minister

În judeţul Dolj, mii de familii nu îşi pot permite să cumpere rechizite copiilor pentru a începe noul an şcolar. Venitul lunar pe fiecare membru este mai mic de 50% din salariul minim brut pe economie. În aceste condiţii, părinţii au făcut cerere pentru a beneficia de pachete cu ghiozdane şi caiete din partea Ministerului Educaţiei. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a înregistrat peste 26.000 de astfel de solicitări. Au fost incluşi şi elevii de la clasa pregătitoare. „Cele mai multe pachete cu rechizite sunt la gimnaziu – 11.790 de cereri, la clasele primare – 11.500 de cereri, iar la clasa pregătitoare sunt 2.800 de solicitări. Rechizitele nu au sosit deocamdată. Ministerul Educaţiei este la stadiul de organizare a licitaţiei, care va avea loc pe 19 august. Pentru judeţul Dolj a fost alocată suma de 606.760 de lei“, a precizat Camelia Stamin, şef Serviciu Manuale şcolare, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Solicitări multe din mediul rural

Cele mai multe solicitări pentru rechizite şcolare au fost formulate de părinţii elevilor din mediul rural. La SAM Daneţi s-au înregistrat 520 de cereri, la Şcoala din Argetoaia – 465, la Amărăştii de Jos – 474, la Bistreţ – 389. Probleme de acest fel sunt şi în oraşe. La Şcoala cu clasele I-VIII Filiaşi sunt 650 de copii înscrişi pe listele pentru rechizite, iar de la Şcoala din Dăbuleni – 355. În Craiova, cele mai multe pachete cu caiete, creioane şi pixuri vor fi trimise la elevi de la Şcoala nr. 19.
În anii anteriori, pachetele cu rechizite aveau o valoare cuprinsă între 25 şi 30 de lei şi pentru elevii de clasa I erau incluse chiar şi ghiozdanele. În acest an, conţinutul va fi făcut cunoscut după încheierea licitaţiei, iar elevii vor intra în posesia lor până la jumătatea lunii octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS