17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal2.766 de posturi deblocate în sistemul sanitar

2.766 de posturi deblocate în sistemul sanitar

La solicitarea Ministerului Sănătăţii (MS), Guvernul României a aprobat hotărârea de guvern privind ocuparea unui număr de 2.766 de posturi vacante din sistemul sanitar. Anunţul a fost publicat ieri pe site-ul MS şi specifică faptul că actul normativ prevede o deblocare a unui număr de posturi vacante atât pentru unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi pentru cele al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale.
„Este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 1 ianuarie 2012, astfel încât ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar, deoarece sunt bugetate, şi cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate“, se precizează în comunicatul ministerului.
Cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel naţional vor fi repartizate pentru personalul de specialitate medico-sanitar, personalul auxiliar sanitar şi personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unităţile din sistemul sanitar.
„Este un pas foarte important pe care îl facem pentru profesioniştii din sistemul sanitar. Măsura vine în sprijinul unităţilor publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal, atât personal de specialitate medico-sanitar, cât și personal auxiliar sanitar, absolut necesare pentru efectuarea actului medical“, a declarat ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi.
Nominalizarea posturilor pe categorii profesionale, în vederea ocupării prin concurs sau examen, este însă de competenţa ordonatorului de credite, cu aprobarea ordonatorului principal de credite.
Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS