8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn plutonier s-a sinucis în cazarma UM 01178

Un plutonier s-a sinucis în cazarma UM 01178

Un militar de 36 de ani, subofiţer în cadrul Batalionului 116 Sprijin Logistic „Iancu Jianu“ din Craiova, şi-a pus capăt zilelor miercuri seară, spânzurându-se în biroul în care lucra.
Ofiţerul de relaţii şi informare publică la Batalionul II Infanterie Rovine Craiova a declarat că plutonier Ionel Foleanu, care era căsătorit şi avea un copil minor, a fost găsit spânzurat în cazarma Batalionului 116 Sprijin Logistic „Iancu Jianu“ Craiova de pe strada Caracal, miercuri seară, la ora 21.50. „Echipajul Serviciului de Ambulanţă sosit la faţa locului a constatat decesul subofiţerului. Acesta avea 36 de ani. La nivelul unităţii s-a constituit o comisie care cercetează împrejurările producerii evenimentului“, a precizat lt. Teodora Mazere, ofiţer de informare publică al Batalionul II Infanterie Rovine Craiova.
Descoperirea a fost făcută de un coleg al militarului, care l-a găsit spânzurat cu o curea în biroul său. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului Militar Craiova de pe lângă tribunalul Militar Timişoara, care urmează să stabilească împreună cu comisia unităţii militare atât împrejurările în care s-a sinucis tânărul subofiţer, cât şi motivele care au provocat gestul său.
În comuna doljeană Işalniţa, unde locuiesc părinţii plutonierului Ionel Foleanu, se strânsese ieri o mulţime de rude, prieteni şi vecini ai acestora, care au încercat să le aline durerea. Atât părinţii, cât şi vecinii au spus că nu știu ca acesta să fi avut vreo problemă în familie ori la serviciu, mai ales una atât de gravă încât să-l determine să se sinucidă. Vecinii familiei Foleanu spun că tânărul militar a fost împreună cu soţia şi copilul la mare, iar când s-a întors era bine dispus. „Acum două zile am vorbit cu el şi era vesel. A stat câteva minute pe bancă alături de mine şi mi-a spus ce bine s-au simţit în vacanţă“, a spus Ioana Vintilă, o vecină a familiei Foleanu.
Plutonierul Ionel Foleanu s-a sinucis în ziua în care Batalionul 116 Sprijin Logistic „Iancu Jianu“ Craiova a împlinit 51 de ani de la înfiinţare (1 august 1961).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS