3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe la „Burlacul“, la cârma Colegiului „Ştefan Odobleja“

De la „Burlacul“, la cârma Colegiului „Ştefan Odobleja“

Fiica prefectului de Mehedinţi, Irina Drăghiea, a fost numită miercuri director al Colegiului Pedagogic „Ştefan Odobleja“ din Severin. În ultimul an, fiica prefectului de Mehedinţi s-a făcut cunoscută prin prestaţiile televizate în show-urile pentru adulţi, în care a pozat în ipostaze deloc decente.

Numirea acesteia a stârnit un mare scandal, mai mulţi profesori ai şcolii pedagogice redactând o petiţie către ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, în care îşi cer înapoi fosta directoare şi reclamă faptul că noul director le pătează imaginea. Irina Drăghiea a fost protagonista show-ului de televiziune „Burlacul III“ , în care a pozat în ipostaze nepotrivite cu statutul de dascăl. De asemenea, fiica prefectului a participat şi la concursul Next Top Model by Cătălin Botezatu, unde a prezentat de mai multe ori obiecte vestimentare provocatoare şi costume de baie.
Presiunile politice din partea USL par însă că au atins cote maxime, nimeni din comitetul de conducere al Colegiului Pedagogic nu doreşte, probabil de teamă că îşi vor pierde locul de muncă, să spună nimic oficial despre numirea în funcţie a noii directoare. Toate uşile liceului s-au închis, iar cei de la secretariat au buzele pecetluite. „Noi nu avem voie să spunem nimic, nu este treaba noastră. Cei de la inspectorat probabil că ştiu mai bine. Doamna Drăghiea nu este aici, căutaţi-o pe dânsa“, au spus de la secretariatul liceului.
Nici la Inspectoratul Şcolar nu am găsit răspunsuri mai clare. Am încercat de două ori să obţinem un punct de vedere oficial de la inspectorul-şef, însă acesta ne-a închis uşa în nas, invocând faptul că este răcit şi nu poate vorbi, dar şi că are dreptul la imagine şi nu doreşte să declare nimic. „Sunt răguşit nu pot să vă dau nici o declaraţie, am şi eu dreptul la imagine, vă rog să plecaţi!“, a spus Marian Şuţă, noul inspector-şef al ISJ Mehedinţi, numit de PSD chiar în ziua aflării rezultatelor la bacalaureat.
Despre participarea Irinei la emisiunea „Burlacul“, prefectul Drăghiea a spus că a fost vorba doar de regie şi fiica sa nu a comis nici o imoralitate.
„Totul este o mârşăvie, fiica mea a jucat doar într-un film. Eu nu am ce să-i reproşez, nu a apărut în nici o ipostază indecentă, iar din postura mea de prefect nu am nici un interes să favorizez pe cineva. Ea este şi actriţă, a jucat în mai multe piese de teatru şi filme, deci tot ce s-a întâmplat a fost o regie“, a declarat Nicolae Drăghiea, prefect de Mehedinţi.

Irina Drăghiea – profesor, fotomodel, prezentator, mamă

Irina Drăghiea are 31 de ani şi este fiica prefectului de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, numit de PSD. Ea a devenit cunoscută în lumea mondenă după ce a participant recent la emisiunea „Burlacul“, moderată şi coordonată de celebrul Cătălin Botezatu, însă nu înainte de a apărea pe micile ecrane în concursul NextTop Model.
„Am văzut-o la o emisiune, împreună cu copilul meu. El era încântat, dar eu, fiind mai bătrână, de modă veche. Lucrez de 40 de ani în această şcoală, timp în care au fost schimbaţi mulţi directori, dar nu am mai întâlnit o asemenea situaţie: să-l feliciţi pe director, să-i spui că îţi pare rău, să o pupi şi să-i înmânezi o demisie. Probabil aşa este civilizat şi aşa trebuie făcut schimbul de putere. Faptul că noul director este fiica prefectului este problema dânsei. Dacă e fiica prefectului, n-o să rămână fără funcţie, că e fiica prefectului. Colegii mei discutau că sunt multe cadre didactice cu vechime care puteau ocupa această funcţie“, a declarat Bogdan Eugenia, secretara liceului pentru un post de radio din Severin.
Irina Drăghiea este divorţată şi are o fetiţă de nouă ani. Este profesor titular la şcoala din comuna Rogova, judeţul Mehedinţi. De-a lungul timpului a lucrat la diferite televiziuni din Drobeta Turnu Severin ca prezentator de ştiri şi emisiuni.
Surse din ISJ Mehedinţi au spus că numirea fiicei prefectului a fost făcută până pe 31 august, când se va organiza un concurs. Interesant de văzut dacă aceasta va câştiga concursul pentru funcţia de director. La „Burlacul“ a rămas în show până la ultimul episod.

A demisionat din funcţie
Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că problema de la Colegiul Pedagogic din Drobeta Turnu Severin a fost rezolvată şi directoarea Irina Drăghiea şi-a dat demisia din funcţie. Întrebată cine va ocupa postul, Andronescu a spus că aceasta este o problemă de care se va ocupa Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, care a desemnat-o pe directoarea adjunctă, Paula Dobroiu, la conducerea colegiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS