35.1 C
Craiova
sâmbătă, 5 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalPuşcărie pentru infirmiera acuzată de trafic de influenţă

Puşcărie pentru infirmiera acuzată de trafic de influenţă

Judecătorii Tribunalului Dolj au condamnat-o la doi ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de influenţă pe Elena Aurel, infirmiera Spitalului Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja“ Craiova, acuzată că a cerut zeci de mii de euro mai multor persoane pentru a le angaja în cadrul armatei.

Procurorii Direcției Naționale An­tico­rupție – Serviciul Teritorial Craiova au început urmărirea penală împotriva Elenei Aurel, infirmieră la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja“ Craiova, la sfârşitul lunii aprilie, femeia fiind acuzată de trafic de influență în formă continuată. Cercetările în acest caz au fost începute de procurorii Anticorupţie după ce două persoane s-au plâns că, între 2010 şi 2012, infirmiera Elena Aurel le-a cerut în total 10.500 de euro și 1.800 de lei, bani care trebuia să ajungă la anumiţi ofițeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN). În contul acestor sume de bani, cele două persoane urma să fie angajate în cadrul armatei și, ulterior, transferate într-o garnizoană la alegere. Pe 25 aprilie, anchetatorii au organizat un flagrant, iar Elena Aurel a fost prinsă în timp ce primea de la un denunţător 2.000 de euro și 1.000 de lei, bani care fuseseră marcaţi cu inscripţia „Mită“. O zi mai târziu, infirmiera a fost arestată preventiv, iar la începutul lunii iunie a fost trimisă în judecată.
Continuând cercetările, procurorii Anticorupţie au stabilit că inculpata îşi făcuse un obicei din a lua bani de la doritorii de locuri de muncă în cadrul armatei, infirmiera primind peste 30.000 de euro şi 30.000 de lei de la 16 persoane. În toate cazurile, Elena Aurel a susţinut că va da banii unor ofiţeri superiori din cadrul MApN, care trebuia să aranjeze angajările, însă, în final, nici unul din cei 16 denunţători nu a fost angajat.
Vineri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au găsit-o vinovată pe inculpată şi au condamnat-o la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. În plus, instanţa a dispus ca femeia să restituie sumele de 22.600 de euro şi 18.800 de lei obţinute de la 11 denunţători şi a menţinut sechestrul pus pe locuinţa inculpatei. Până în prezent, infirmiera a restituit în total 8.500 de euro şi 15.000 de lei primiţi de la alţi cinci denunţători.
Hotărârea de vineri a Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel atât de către inculpată, cât şi de procurorii DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS