19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Scorpionii“ Echipei de Asistenţă Militară au plecat în Afganistan

„Scorpionii“ Echipei de Asistenţă Militară au plecat în Afganistan

Un detaşament de „Scorpioni“ ai Brigăzii 2 Infanterie „Rovine“ din Craiova a plecat ieri în Afganistan (Zabul), urmând ca timp de şase luni să instruiască şi consilieze militarii unui batalion logistic din Armata Naţională Afgană.
Ieri, începând cu ora 11.00, la sediul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine“ din Craiova, în prezenţa unor ofiţeri, reprezentanţi ai administraţiei locale, şi familiilor militarilor, a fost organizată o ceremonie militară prilejuită de plecarea Echipei de Asistenţă Militară la misiunea ISAF din Afganistan. Potrivit reprezentanţilor Brigăzii 2 Infanterie, cei 30 de „scorpioni“ se vor ocupa cu instruirea şi consilierea unui batalion logistic din Armata Naţională Afgană.
Comandantul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine“, generalul de brigadă Dorinel Duican, le-a amintit militarilor că pleacă „într-un teatru de operaţii în care militarii români şi-au câştigat respectul şi încrederea partenerilor, dar mai ales a Forţelor de Securitate Afgane şi a populaţiei civile. De aceea vă cer să fiţi vigilenţi, să acţionaţi în baza mandatului primit, să abordaţi fiecare misiune cu deplină responsabilitate şi profesionalism, şi să dovediţi maximă disciplină şi corectitudine în relaţiile de cooperare şi coordonare cu partenerii şi aliaţii noştri“.
La rândul său, comandantul Echipei de Asistenţă Militară, lt. col. George Bogheanu, a explicat că nu se aşteaptă la o misiune uşoară, însă „scorpionii“ o vor duce la bun sfârşit. „Nu ne va fi uşor şi suntem convinşi că vom întâmpina şi greutăţi în aceste şase luni de misiune, dar pregătirea noastră, experienţa internaţională a militarilor Brigăzii 2 Infanterie «Rovine» şi, nu în ultimul rând, sprijinul familiilor noastre şi a reprezentanţilor eşaloanelor superioare îmi dau speranţa că ne vom duce la bun sfârşit misiunea încredinţată“, a spus lt.col. George Bogheanu.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS