9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRecuperatorii Termoficării au dublat încasările

Recuperatorii Termoficării au dublat încasările

Acţiunile concertate ale celor doi furnizori, Regia Autonomă de Termoficare (RATf) şi Compania de Apă Oltenia (CAO), de recuperare a creanţelor de la asociaţiile de proprietari, au dat roade. Reprezentanţii celor doi furnizori susţin că au crescut încasările, ceea ce denotă faptul că, fie de teama executării silite proprietarii şi-au plătit facturile, fie  asociaţiile „au dat drumul la bani“. „Dacă până luna trecută aveam încasări de 100 de milioane de lei, după verificările pe care le-am făcut, acestea s-au dublat, ajungând la 300 de milioane lei/zi. Nu avem probleme cu toate asociaţiile. Din cele 400 de asociaţii numai 150-160 ne fac probleme. Acolo unde preşedinţii şi administratorii îşi fac treaba nu sunt restanţe istorice. Alţii nu se fac ei vinovaţi de dezastrul de la asociaţie, pentru că ştim ce s-a întâmplat acolo unde unii angajaţi şi-au însuşit încasările de la locatari. Alţii ţin banii sau îi folosesc în alte scopuri şi nu plătesc furnizorii“, a precizat directorul comercial al RATf.
Este cunoscut faptul că săptămâna trecută cei doi furnizori de servicii au bătut la uşa asociaţiilor restante. S-au format echipe mixte din angajaţi ai regiei, respectiv companiei şi reprezentanţi ai primăriei şi Poliţiei Locale în scopul recuperării debitelor.

CAO arată lista debitorilor

„S-a făcut verificarea în evidenţa noastră a asociaţiilor care înregistrează întârzieri la plata facturilor. La data verificării erau 159 de asociaţii cu debite restante, s-au emis somaţii. Dintre acestea au fost distribuite 96 de somaţii cu semnătură de primire, o parte dintre administratori nu au putut fi găsiţi. În perioada următoare va continua acţiunea până la distribuirea somaţiilor către toate asociaţiile cu debite restante. Se va publica pe site-ul companiei lista marilor debitori către CAO“, a precizat reprezentanta companiei, Anca Bălăceanu.
Între marii debitori către furnizorul de căldură şi apă caldă al oraşului se numără: Asociaţiile 13 și 14 din cartierul 1 Mai, Asociaţia Sabba Ştefănescu, Asociaţiile  24 și 82-83 din Craioviţa Nouă, Asociaţia 13 din cartierul 1 Mai, Asociaţia 3 Nicolae Titulescu, Asociaţia 3 Ştirbei Vodă etc.

Fără apă caldă

Reamintim că,  începând cu 30 iulie, furnizarea apei calde în municipiu va fi întreruptă, în vederea efectuării reviziei aferente anului 2012. Întregul sistem de termoficare urbană şi industrială din Craiova se va opri începând cu 30 iulie 2012, ora 00.00 (oprirea pompajului), şi până pe 4 august, ora 00.00 (reluarea pompajului în punctele termice). În intervalul menţionat, nici un consumator din Craiova nu va beneficia de agent termic sub formă de apă caldă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS