13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Afumaţii“ de weekend

„Afumaţii“ de weekend

Poliţiştii doljeni au avut ocazia şi în
weekendul trecut să dea amenzi şi să întocmească mai multe dosare penale unor şoferi care se urcaseră băuţi la volan. Cei mai mulţi dintre ei au fost depistaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă.
În jurul orei 4.00, agenţii Biroului Rutier l-au tras pe dreapta pe bulevardul Dacia din Craiova pe Ionuţ Perşu, de 28 de ani, din municipiu, aflat la volanul unui Opel. În cazul acestuia, etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cam pe la aceeaşi oră, lucrătorii Secţiei 10 Poliţie Poiana Mare l-au identificat în trafic, pe strada Mihail Kogălniceanu, pe Gabriel Cuzub, de 42 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism Opel Vectra înmatriculat în Bulgaria, având o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi tot în Poiana Mare, pe strada Mătăsari, a fost prins băut la volanul unui Ford Mondeo cu numere de Bulgaria, sâmbătă seară, Ionuţ Oprişan, de 22 de ani, din Ciupercenii Noi. Acesta prezenta o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii din Rast, în colaborare cu colegii lor din Băileşti şi cu cei de la Poliţia de Frontieră, au organizat o amplă razie în noaptea de vineri spre sâmbătă, ocazie cu care au descoperit şi ei un şofer băut. Este vorba despre Ionuţ Sărdaru, de 30 de ani, din Afumaţi, care a primit o amendă şi a rămas fără permis, după ce a fost depistat cu o alcoolemie de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat în timp ce conducea un Mercedes Vito înmatriculat în Bulgaria.
„Campionul“ săptămânii trecute este, însă, Gheorghe Dinu, de 28 de ani, din comuna Poiana Mare, sat Tunarii Noi. Acesta a fost tras pe dreapta în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce conducea o Dacia 1310 pe DJ 561 E, pe raza localităţii Tunarii Vechi. Testându-l cu etilotestul, poliţiştii au avut ocazia să constate că bărbatul avea o concentraţie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar s-a ales cu dosar penal nu doar pentru asta, ci şi pentru că… nu avea permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS