24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdmitere la liceu pentru adulţi

Admitere la liceu pentru adulţi

Persoanele care au peste 18 ani şi au absolvit doar opt clase se pot înscrie la liceu la forma de seral sau frecvenţă redusă. Înscrierile încep astăzi şi se desfăşoară pe durata a două zile. În  Dolj, înregistrarea candidaţilor se face la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar repartizarea va avea loc joi, 26 iulie, ora 10.00, în şedinţă publică, care se va organiza în amfiteatrul aceleiaşi instituţii.

Liceele cu învăţământ seral şi frecvenţă redusă

Absolvenţii de gimnaziu au posibilitatea să opteze atât pentru specializări din filiera teoretică, cât şi tehnologică. Pentru anul şcolar următor, şase licee din Craiova şi-au prevăzut în oferta educaţională clase de seral sau cu frecvenţă redusă. Cursuri de seral se organizează la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova, care dispune de 28 de locuri la specializarea tehnician mecatronist şi de alte 28 de locuri pentru tehnician în instalaţii electrice. De asemenea, la Colegiul „Ştefan Odobleja“ există o clasă pentru tehnician electromecanică şi încă o clasă de tehnician desenator pentru construcţii şi instalaţii. Învăţământ la forma de seral se găseşte şi în oferta educaţională a Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Craiova, care are 28 de locuri pe specializarea tehnician transporturi, dar şi la Grupul Şcolar „George Bibescu“, pentru tehnician mecatronist.
Cursuri cu frecevenţă redusă sunt organizate la Colegiul „Nicolae Titulescu“, la specializarea ştiinţe sociale, dar şi la Liceul „Matei Basarab“, care dispune de 56 de locuri la filologie şi de 28 de locuri la specializarea matematică-informatică. Oferta educaţională este valabilă numai pentru admiterea în clasa a IX-a.

Acte necesare pentru înscriere

Dosarele de înscriere pentru admiterea la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă trebuie să conţină cerere de înscriere, certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, în copie legalizată, carte de identitate în copie xerox, foaie matricolă pentru clasele V-VIII. În plus, absolvenţii trebuie să prezinte certificat de echivalare a examenului de capacitate dacă provin din promoţiile anterioare anului 2009, certificat de promovare a testelor naţionale sau adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la evaluarea naţională sau la tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a, dacă au absolvit după anul 2009. La cursurile de seral şi frecvenţă redusă se pot înscrie şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut examenele naţionale, însă aceştia vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere după distribuirea celor care au participat şi au promovat testele naţionale de la finalul clasei a VIII-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS