23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Afumaţi“ la volan

„Afumaţi“ la volan

În nici opt ore, poliţiştii doljeni au depistat patru şoferi care urcaseră băuţi la volan. Marţi după-amiază, la ora 17.15, în localitatea Boureni, pe DJ 561 A, lucrătorii formaţiunii rutiere din cadrul Poliţiei Băileşti l-au depistat în trafic pe Iulian Curteanu, de 51 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Dacia 1310 având o concentraţie alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 22.10, în Dăbuleni, agenţi de la Poliţia oraşului Dăbuleni l-au depistat în trafic pe Iordache Păun, de 59 de ani, din comuna Sadova – Dolj, în timp ce conducea un Aro 320 D, proprietate personală, la volanul căruia se urcase având o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost transportat la Spitalul din Dăbuleni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, dar acolo s-a răzgândit şi nu a mai a vrut să dea probe de sânge sau urină, aşa că s-a ales cu un dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice.
Tot marţi, dar la ora 20.42, poliţiştii craioveni din cadrul Secţiei 6 au oprit pentru control un autovehicul Lancia, înmatriculat în Bulgaria, condus de Ştefan Miroiu, de 26 de ani, din Craiova. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul etiloltest, care a indicat 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în Craiova, dar în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova l-au depistat pe Florentin Popescu, de 47 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan pe Calea Bucureşti, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Etilotestul a indicat în cazul său o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele situaţii, şoferilor li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi li s-au întocmit dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS