9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu sistem de alimentare cu apă, dar nu au autorizaţie

Au sistem de alimentare cu apă, dar nu au autorizaţie

Cu toate că există sistem de alimentare cu apă, Primăria Bâlvăneşti s-a împotmolit la obţinerea unei autorizaţii de furnizare a apei, care întârzie să fie eliberată

Oamenii din comuna mehedințeană Bâlvănești sunt nevoiţi să aducă apă cu butoaiele de la fântânile care şi aşa sunt aproape secate sau de la zeci de kilometri distanţă, cu căruţele. Au crezut că, dacă primăria le-a adus apa în curţi, nu vor mai suferi de sete, dar acum se uită la robinetele pe care nu curge nici măcar o picătură. Oamenii spun că autorităţile i-au amăgit câteva zile, în campanie, când a curs apă şi fără autorizaţie, dar acum nu se mai poate.
„Am suferit atâţia ani de sete… Am cărat la apă de când mă ştiu şi am tot sperat că ne va aduce şi nouă apa în curte şi, când s-a întâmplat, stăm şi ne uităm la robinete. E căldură mare și au cam secat și fântânile. Avem animale, avem de udat în grădină, avem de spălat, dar cu ce? Cu două săptămâni înainte de alegeri în toată comuna a curs apă la robinet, cum au trecut alegerile, gata, au rămas iar proştii fără apă. Păi nu aşa se face, că nu suntem bătaia de joc a nimănui. Avem nevoie de apă, că fără apă murim!“, a spus Pavel Grigore, localnic din Bâlvăneşti.

Nu ai autorizaţie, rabzi de sete

Oamenii sunt nemulţumiţi şi au mers la primărie să îi ceară socoteală primarului, însă nimeni nu le-a dat nici un răspuns. Majoritatea sunt trecuţi de vârsta a doua şi se tem că vor fi nevoiţi să ceară ajutorul pompierilor ca să îşi adape animalele, pentru că nu mai pot să îşi care singuri apă.
„Am auzit şi noi că a oprit-o că ar fi venit cineva de pe la Severin, care se ocupă cu apele, şi a găsit ceva în neregulă şi l-a chemat pe domnul primar să facă nu ştiu ce hârtie, o autorizaţie sau aşa ceva. Dar trebuia să ne spună, să pună un afiş şi să ne anunţe, că opreşte apa o săptămână, o lună, dar apoi să ne dea drumu. Suntem bătrâni şi nu mai putem să cărăm apă toată ziua!“, a mai spus un localnic.
Edilul din Bâlvăneşti se scuză şi spune că nu poate să dea drumul la apă până nu obţine autorizaţia de funcţionare pentru staţia de alimentare, dând vina pe întârzierea eliberării actului respectiv.
„Cunosc foarte bine care este problema. Știu că oamenii nu au apă la robinet în acest moment. Este vorba despre o autorizaţie de funcţionare, pe care conducerea Apelor Române trebuie să ne-o elibereze şi când o să o avem nu va mai fi nici o problemă. Dar lucrurile se rezolvă mai greu, e birocraţie şi trebuie să aşteptăm. Chiar şi astăzi (luni n.r.) am fost la Severin şi mi s-a spus că voi primi autorizaţia cât de repede posibil. Ştiu că e caniculă, oamenii se descurcă greu cu apa, dar nu am ce să fac, nu pot să funcţionez ilegal“, a declarat Gâdea Anghel, primarul comunei Bâlvăneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS