22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNouă incendii în câteva ore

Nouă incendii în câteva ore

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitaţi să intervină joi, între orele 12.00 şi 19.00, la nouă incendii de vegetaţie uscată izbucnite în Craiova şi mai multe localităţi din Dolj.
Joi, în jurul orei 12.00, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren viran din comuna Vela. Până când pompierii au reuşit să stingă flăcările au ars aproximativ cinci hectare de iarbă şi lăstăriş.
Un sfert de oră mai târziu, pompierii din Segarcea a fost chemaţi în localitatea Întorsura, unde un incendiu cuprinsese aproximativ 100 de hectare de vegetaţie uscată. Până la ora 19.00, pompierii doljeni au intervenit la stingerea a patru incendii izbucnite pe raza localităţilor Poiana Mare, Calafat, Lipov, Malu Mare şi trei în municipiul Craiova.
După stingerea incendiilor, pompierii au stabilit că opt au izbucnit din cauza chiştoacelor de ţigări aruncate la întâmplare sau focul a fost pus de cei care vor să scape de iarba uscată de pe terenurile agricole. Numai într-un caz, focul a izbucnit din cauza unui transformator electric.
Pentru a evita astfel de incendii, reprezentaţii ISU Dolj au precizat că este interzis fumatul pe utilajele şi maşinile agricole care recoltează cerealele, iar în perioadele de caniculă şi secetă prelungită sau când bate vântul, arderea miriştilor este interzisă. Arderea miriştii şi a vegetaţiei uscate se poate face numai după obţinerea permisului de lucru cu focul şi numai în anumite condiţii: numai în locuri care nu permit propagarea focului la păduri sau construcţii, reţele electrice şi de comunicaţii, numai după parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum zece hectare, prin fâşii arate şi numai pe timp de zi, sub supraveghere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS