20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFirmă amendată de 52 de ori în trei zile

Firmă amendată de 52 de ori în trei zile

O firmă din Mehedinţi a bătut recordul la amenzi. În numai trei zile, a fost amendată de 52 de ori, în urma unor controale efectuate de 13 agenţi ai Poliţiei Locale din Drobeta Turnu Severin. Amenzile au fost aplicate pe motiv că cele 13 puncte de lucru ale firmei respective nu au afişate programele de lucru într-un loc vizibil.
Firma amendată de 52 de ori este un monopol de stat, avizat direct de Ministerul Finaţelor, cu aviz special al jocurilor de noroc, iar din acte reiese clar că este supusă doar autorităţilor naţionale, fiind reglementate acte normative speciale,  deci nu poate fi supusă unor programe şi reguli ale autorităţilor locale.
„Noi considerăm că este un abuz, pentru că nu mi se pare normal ca în aceeaşi zi toate punctele de lucru să fie controlate şi amendate pentru acelaşi lucru. Se vede clar că este o răzbunare şi un abuz. Firma noastră este avizată de Ministerul de Finanţe şi nu avem obligaţia să obţinem nici un fel de act de la primărie sau de la Poliţia Locală ca să ne desfăşurăm activitatea. Nu vom sta cu mâinile în sân şi nu vom plăti amenzile până nu mergem în instanţă, să vedem cine are dreptate!“, a spus Nicoleta Stângă, adiministratorul firmei amendate.

Poliţiştii comunitari spun că respectă legea

Timp de trei zile, cei 13 agenţi de la Poliţia Locală nu au făcut altceva decât să dea amenzi, sume cuprinse între 200 şi 2.000 de lei, astfel că în ziua de 20 iunie, ora 16.00, 24 iunie, ora 12.00, şi 27 iunie, ora 13.30, poliţiştii comunitari nu au vegheat la respectarea liniştii publice pentru că erau ocupaţi să amendeze aceeaşi firmă. Ciudat este că pe procesele-verbale ale oamenilor legii nu este trecut nimeni la rubrica martori, la contravenient la fel, iar contravenţiile sunt trase parcă la indigo.
„Au venit domnii poliţişti, s-au prezentat, au spus că trebuie să verifice actele. Le-am dat tot ce au cerut, s-au uitat prin ele şi apoi au făcut procesele-verbale, dar nu au trecut nici un martor, pentru că nu au avut pe cine“, a spus Mirela Boucel, angajată.
Luaţi la întrebări, cei din conducerea Poliţiei Locale spun că nimic din ce s-a întâmplat nu este ilegal, firma respectivă trebuia amendată, iar agenţii locali nu şi-au făcut decât meseria.
„Din punctul nostru de vedere, nu a fost încălcată în nici un fel legea. A fost vorba despre aplicarea de amenzi pentru lipsa afişării unui orar de lucru vizibil din exterior, aşa cum prevede hotărârea consiliului local. Fiecare are dreptul să acţioneze în instanţă şi să conteste deciziile noastre. Noi nu avem nimic împotrivă“, a declarat Gheorghe Sfinţescu, director adjunct la Poliţia Locală Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS