13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit în prima zi de muncă

A murit în prima zi de muncă

Un bărbat de 57 de ani din comuna doljeană Coţofenii din Dos şi-a pierdut viaţa vineri dimineaţă, după ce s-a tăiat la un picior cu un polizor unghiular (flex) pe un şantier de pe strada Brazda lui Novac din Craiova.
Vineri, în jurul orei 9.00, o ambulanţă a fost solicitată pe un şantier de pe strada Brazda lui Novac, unde Dumitru Minea, de 57 de ani, din Coţofenii din Dos, s-a tăiat cu un flex la piciorul drept, în zona genunchiului. Între timp, un coleg al bărbatului a improvizat un garou dintr-un tricou şi l-a scos din zona unde se accidentase, însă Minea a decedat până când medicii au ajuns la adresa indicată.
La faţa locului a ajuns şi un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, dar şi un echipaj de poliţişti şi un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care au încercat să stabilească împrejurările în care şi-a pierdut viaţa muncitorul.
Primul lucru pe care l-au aflat anchetatorii a fost că Dumitru Minea nu fusese angajat cu forme legale la firma care ridică o clădire P+2 pe strada Brazda lui Novac – SC Maraton Construction SRL. În plus, acesta era în prima sa zi de muncă şi nici măcar nu i se făcuse instructajul privind securitatea muncii. „Din primele cercetări efectuare de inspectorii noştri s-a stabilit că victima era în prima zi de muncă la societatea respectivă, nu avea nici un fel de documente care să ateste că ar fi fost angajat şi nu i se făcuse instructajul în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru toate aceste nereguli, firma urmează să fie sancţionată contravenţional cu o amendă de maximum 20.000 de lei. Ancheta nu este însă finalizată şi este foarte posibil să se reţină în sarcina angajatorului şi încălcări de natură penală a legislaţiei în vigoare“, a precizat Cătălin Mohora, inspectorul-şef al ITM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS