9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoctoriţa Liliana Puiu Crăciun, absentă a patra oară la tribunal

Doctoriţa Liliana Puiu Crăciun, absentă a patra oară la tribunal

Medicul Liliana Puiu Crăciun, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, refuză să se prezinte la procesul în care este judecată pentru ucidere din culpă. În ciuda faptului că au trecut deja patru termene, doctoriţa evită să dea ochii cu judecătorul şi cu cei care o acuză de moartea pacientei Lorena Buicu, din Târgu Jiu, decedată în 2008. Tânăra a mers la cabinetul privat al doctoriţei Liliana Puiu Crăciun pentru o intervenţie de rutină, după care starea ei s-a agravat, iar în cele din urmă femeia a murit. Maria Buicu, mama vicimei, o acuză pe doctoriţă că, din cauza intervenţiei medicale la care a supus-o pe tânără, aceasta şi-a găsit sfârşitul înainte de vreme. În ciuda faptului că şi-a susţinut mereu nevinovăţia, doctoriţa Crăciun a fost dată în judecată pentru ucidere din culpă. La nici unul dintre termene nu s-a prezentat, motivând fie că îşi caută apărător, fie că este bolnavă. La termenul de ieri, la dosar a fost depusă o cerere prin care Liliana Puiu Crăciun a solicitat amânarea judecării cauzei, pe motiv că avocatul ales de doctoriţă trebuie să pledeze în alt proces.

Solicită suspendarea din funcţie

Deşi avocatul medicului este din Târgu Jiu, acesta nu îşi poate face timp să ajungă la proces. Maria Buicu, mama tinerei decedate, şi-a angajat un avocat din Craiova, iar acesta a venit până acum de trei ori degeaba la Târgu Jiu. „Noi am solicitat ca la următorul termen avocatul acuzatei să îşi desemneze alt avocat care să îl substituie şi să pledeze în locul său. Judecătorul a dispus un nou termen pe 29 august, deci după vacanţa judecătorilor, termen la care va fi citată cu mandat de aducere, pentru a fi siguri că vine“, a declarat Daniel Pătrăşcoiu, avocat în cadrul Baroului Dolj.
La rândul său, Maria Buicu a declarat că nu înţelege de ce medicul nu se prezintă la proces pentru a-şi susţine cauza. Mama victimei a trimis adrese Ministerului Sănătăţii şi Spitalului Judeţean din Târgu Jiu în care a solicitat ca pe timpul procesului doctoriţa Puiu Crăciun să fie suspendată din funcţie. „Cei de la spital au decis că vor lua măsuri cu doctoriţa abia după ce se va termina procesul, dar ea sfidează instanţa şi nu se prezintă, şi nu ştiu când se va sfârși procesul. Trebuie să fie schimbată din funcţie, să nu mai profeseze până nu se dă o sentinţă. Prin faptul că nu vine la proces dovedește că nu are nici cel mai mic respect pentru memoria fiicei mele. Dacă ar avea măcar o intenţie de bunăvoinţă, nu ne-ar sfida pe toţi. Fata mea, dacă ar fi trăit, în septembrie ar fi făcut 28 de ani. Pentru unii medici, pacienţii sunt probabil doar nişte cifre într-o statistică“, a spus Maria Buicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS