20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFals ofiţer SPP, hoţ de maşini

Fals ofiţer SPP, hoţ de maşini

Un bucureştean de 58 de ani a fost arestat preventiv, ieri, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, după ce poliţiştii de la Secţia 2 au stabilit că acesta s-a dat drept ofiţer al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) şi a fugit cu o Dacia Sandero a Redac Automobile Craiova.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, luni, o echipă de poliţişti craioveni s-a dus la Bucureşti şi a făcut o percheziţie acasă la Dumitru Preda, de 58 de ani, suspectat de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune. Din cercetările făcute de ofiţerii Secţiei 2 s-a stabilit că pe 7 octombrie 2011, prin folosirea de calităţi mincinoase, bucureşteanul i-a convins pe reprezentanţii Redac Automobile Craiova să-i împrumute și lui pentru două zile o Dacia Sandero. Mai exact, Preda s-a prezentat ca fiind ofiţer SPP şi a spus că este interesat de cumpărarea unui autoturism. Acesta a cerut împrumut o maşină pentru a se duce la Bucureşti să ia câteva documente de care avea nevoie pentru contractul de leasing şi… dus a fost.
Reprezentanţii Redac au făcut o plângere, iar în urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că „ofiţerul SPP“ care a dispărut cu maşina este bucureşteanul Dumitru Preda, care a mai fost cercetat într‑un dosar de înşelăciune în care s-a prezentat însă drept ofiţer SRI.
În locuinţa din Bucureşti a lui Preda a fost găsită cheia Daciei Sandero, ulterior maşina fiind recuperată de oamenii legii de la Secţia nr. 19 Poliţie Bucureşti. Preda a fost adus la Craiova şi reţinut pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe emise de procurorul de caz, iar ieri, Judecătoria Craiova a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Reprezentanţii Redac Automobile Craiova au declarat pentru GdS că sunt mulţumiţi că poliţiştii, care „au lucrat profesionist“, au reuşit să recupereze maşina furată în octombrie 2011, dar şi că încă aşteaptă recuperarea altor câtorva maşini furate de-a lungul timpului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS