13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirector nou la Termoficare

Director nou la Termoficare

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, l-a numit în funcţia de director general al Regiei de Termoficare Craiova pe Cristian Alexandru Popescu, a anunţat ieri Cristi Constantinescu, consilier al primarului municipiului.
Potrivit CV-ului pe care l-a depus la Primăria Craiova, Cristian Alexandru Popescu a lucrat la CET I Craiova şi la Centrala Nucleară de la Cernavodă, dar şi la firme străine cu renume în domeniul energetic, cum ar fi Siemens şi Alstom. În prezent, el lucrează în Vietnam, ca inginer-şef la o termocentrală construită de un consorţiu european.
Noul director al Termoficării nu va sta însă în această funcţie decât o lună, cel mult două, şi are misiunea de a pune mai întâi ordine în cea mai neprofitabilă regie craioveană. Totodată, el are drept obiectiv schiţarea unui sistem nou de centrale termice cu cogenerare, care să fie realizate chiar de Primăria Craiova. Ideea este preluată de la Regia de Termoficare din Cluj-Napoca, unde astfel de centrale produc agent termic, dar şi energie electrică, drept produs secundar. Obţinând bani şi din vânzarea electricităţii, regia clujeană a reuşit să ofere populaţiei un preţ al energiei termice de numai 165 lei/gigacalorie (TVA inclus).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS