23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNu ne este frică!

Nu ne este frică!

Aproximativ 3.500 de oameni s-au adunat aseară în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, la mitingul anti-USL, majoritatea participanţilor fiind îmbrăcaţi în alb, aşa cum a propus fostul premier Răzvan Mihai Ungureanu.
Prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda, a spus că eurodeputaţii au vorbit zilele acestea la Bruxelles despre România în termeni ca „haos, atac la statul de drept, dezordine, ruşine, Belarus“. „Vin chiar de la Parlamentul European, acolo sunt deputaţi din 27 de ţări şi zilele astea toţi au vorbit despre România. Am să vă spun în ce termeni au vorbit. Au spus aşa: haos, atac la statul de drept, dezordine, ruşine, Belarus. Vă place?“, a spus Cristian Preda. „Dacă Traian Băsescu este suspendat, Crin Antonescu va fi preşedinte. Mai ştie cineva câte voturi a luat Crin Antonescu când a fost ales de pe locul 2? A luat mai puţine decât sunteţi dumneavoastră aici. Ai vreun Dumnezeu, Crin Antonescu?“, a spus Preda.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus participanţilor la mitingul anti-USL din Piaţa Revoluţiei că îl vor apăra pe Traian Băsescu la referendum pentru că este nevoie de acesta la Cotroceni până în 2014 ca să apere statul de drept.
Prezent la miting, Mihai Răzvan Ungureanu a spus: „Am o veste pentru dumneavoastră, domnule Crin Antonescu: va trebui să mergeţi la serviciu de acum înainte. Pe revolta noastră se află căderea lor (…) Ajunge preşedinte de Senat un om care este plătit din buzunarele noastre ca să meargă la parlament şi nu a fost aproape niciodată acolo. E nevoie să spun care e numele său? Să-l ţinem minte pentru că exact asta nu trebuie să se întâmple în România noastră. Am ajuns ca Parlamentul României să aibă în frunte un om care a făcut şcoala cu greu. Asta e ceea ce se întâmplă în România?“. „Suntem aici ca să ne apărăm ţara, judecătorii, Curtea Constituţională, Monitorul Oficial, economia, pe fiecare dintre noi şi viitorul nostru. Pentru că o ţară în care se încalcă Constituţia şi legile şi se desfiinţează instituţii se duce spre dictatură. Noi trebuie să fim treji, trebuie să venim să protestăm, să luptăm. Este cel mai bine“, a spus Monica Macovei.
Pe ecranul din spatele scenei amplasate în Piaţa Revoluţiei au rulat mesaje precum „Statul e în pericol“, „Salvaţi statul de drept“, „Suspendarea preşedintelui, un abuz“, „Salvaţi Arhivele Naţionale“. Manifestanţii au primit tricouri cu chipul lui Crin Antonescu, având mustaţă gen Hitler, dar şi cu zvastică tăiată. Participanţii au avut pancarte cu lozinci precum „Nu ne este frică!“, „Respectăm învăţământul românesc, condamnăm impostura şi furtul intelectual!“, „Ponta, demisia“, „Apăr Curtea Constituţională“, „Respect pentru Curtea Constituţională“, iar în piaţă s-a auzit „Doamne, ocroteşte-i pe români!“ .
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS