28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞeful PNL Gorj, Dian Popescu, reţinut de procurori

Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, reţinut de procurori

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a fost reţinut ieri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Împreună cu liderul liberalilor gorjeni a fost reţinut, pentru aceeaşi infracţiune, fratele lui Dian Popescu, Gabriel Titus Popescu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu, reţinerea celor doi are legătură cu dosarul în care a fost arestat primarul comunei Peştişani, Florin Pavel.
Acesta a fost arestat preventiv pe 29 de zile în baza unei decizii a Curţii de Apel din Craiova. Edilul este acuzat de: abuz în serviciu, luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi luare de mită.

Colegi de partid

Firma controlată de preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, şi fratele acestuia a primit lucrări în comuna Peştişani. Este vorba de baza sportivă aflată în construcţie la intrarea în localitate. Primarul Pavel, membru al PNL Gorj, a fost pus sub urmărire penală pentru modul în care a gestionat banii primăriei şi operaţiunile contabile pe care le-a realizat împreună cu o serie de firme care au efectuat lucrări de infrastructură, între care şi cea controlată de politicianul liberal. În acelaşi dosar mai este cercetat şi omul de afaceri Dan Floarea, iar întreaga anchetă a început de la cămătarul Aristică Doru Şerban, zis Habitu. Interlopul este în prezent arestat pentru cămătărie, iar de după gratii le-a povestit oamenilor legii amănunte despre o serie de oameni de afaceri şi politicieni din judeţ. De altfel, dosarul penal al edilului Pavel a fost disjuns din cel în care a fost arestat Habitu. Acesta îl împrumutase cu o sumă foarte mare de bani pe Dan Floarea, iar omul de afaceri avea de recuperat, la rândul său, o sumă de bani de la Primăria Peştişani pentru care efectuase lucrări. Primarul Pavel ar fi avizat o cesiune de creanţă realizată între Floarea şi Habitu, în baza căreia instituţia publică ar fi fost pusă în situaţia de a achita persoanei fizice Habitu suma de bani care trebuia să ajungă de fapt în conturile firmei lui Floarea.

Vicele Orzan crede în nevinovăţia şefului său politic

Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan, a declarat că şeful său pe linie politică este nevinovat şi că numai Organizaţia centrală va lua o decizie în ceea ce îl priveşte pe Dian Popescu: „Eu, în calitate de vicepreședinte, și cu Dian Popescu ne-am asumat un mandat. Îmi pare foarte rău de situația aceasta și sper ca Dian Popescu să-și demonstreze nevinovăția. Cred în nevinovăția lui Dian Popescu. O decizie în interiorul partidului va putea fi luată de conducerea centrală pentru că toți președinții organizațiilor județene sunt membri ai delegației permanente și ai comitetului național executiv. Organizația centrală urmează să stabilească ce se va întâmpla. O decizie va fi luată într-un fel sau altul, numai după ce se va stabili ce se întâmplă. Nu este afectată imaginea partidului, pentru că este vorba de reținerea pe 24 de ore. Prezumția de nevinovăție trebuie să fie luată în calcul pentru orice om“, a declarat Gheorghe Orzan, vicepreședintele PNL Gorj.

Un nume greu din Ministerul Economiei

În acelaşi dosar mai apare şi firma controlată de un înalt oficial din Ministerul Economiei, procurorii urmând să stabilească gradul de implicare a societăţii respective în afacerile dubioase derulate de Primăria Peştişani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS