22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGiratoriu lângă Ford

Giratoriu lângă Ford

Arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă organizată de conducerea primăriei municipiului, că a fost găsită soluţia pentru sensul giratoriu dorit de reprezentanţii uzinei Ford la intersecţia străzilor Preciziei şi Henry Ford.
Amplasarea acestui giratoriu ridica mari probleme de ordin administrativ şi legislativ, întrucât locaţia se află la limita administrativă a trei localităţi: Craiova, Cârcea şi Malu Mare. Mai mult decât atât, pentru realizarea unei giraţii cu diametrul de peste 30 m, necesară pentru circulaţia camioanelor care trebuie să intre sau să iasă de pe poarta Ford de pe strada Preciziei, era nevoie de exproprierea unor persoane fizice din Malu Mare, chestiune juridică destul de încurcată. Pentru a scăpa de aceste complicaţii, arhitecţii din Primăria Craiova şi reprezentanţii Ford au găsit soluţia: un giratoriu care n-o să fie pe axul şoselei care leagă Craiova de Caracal, ci tangent cu acesta, prin decalarea giratoriului către strada Preciziei.

Cârcea nu cedează

În acest fel, construcţia edilitară n-o să mai ajungă deloc pe terenurile private din Malu Mare, de fapt n-o să mai aibă deloc legătură cu această comună. Se va întinde, însă, parţial pe terenul municipiului Craiova şi parţial pe cel al comunei Cârcea, însă, potrivit arhitectului-şef Mircea Diaconescu, va afecta doar un teren al Ford aflat în comuna Cârcea, iar fabrica de automobile nu are nimic împotrivă să pună la dispoziţie acel teren pentru construirea giratoriului.
Găsirea acestui amplasament, care nu mai implică eventuale exproprieri la Malu Mare, nu rezolvă, însă, decât în parte problemele legate de graniţele administrative, pentru că, de fapt, marele conflict teritorial pe care îl are Primăria Craiova în acea zonă nu e cu Malu Mare, ci cu Cârcea.
„Eu consider că uzina Ford e pe teritoriul administrativ al comunei Cârcea, aşa că întregul giratoriu, aşa cum se doreşte a fi făcut în prezent, se va afla pe raza comunei noastre. Drept urmare, dacă cineva vrea să facă acel giratoriu, trebuie să ia autorizaţie de la noi“, a declarat primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS