22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCanicula a pus stăpânire pe România

Canicula a pus stăpânire pe România

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod portocaliu începând de ieri şi până vineri, 6 iulie, pentru judeţele din Banat, Crişana, precum şi în vestul Olteniei şi al Transilvaniei. Judeţele Dolj şi Mehedinţi sunt printre cele vizate de codul portocaliu. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi pe arii extinse. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37 – 38 de grade şi izolat 39 de grade Celsius (îndeosebi în zilele de miercuri, joi şi vineri). În intervalul menţionat, valul de căldură va cuprinde toate regiunile ţării, în aceste zone fiind cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade Celsius.

Canicula modifică mersul trenurilor

Trenurile vor avea, cel puţin până vineri, întârzieri între 20 şi 60 de minute, din cauza menţinerii restricţiilor de viteză impuse de avertizările cod portocaliu şi galben de caniculă, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.
În perioada de caniculă (35 – 38 de grade Celsius în aer), temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 de grade, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale, este o măsură obligatorie, pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de toate administraţiile de cale ferată, precizează reprezentanţii CFR.
Călătorii sunt sfătuiţi ca, în perioada avertizării de caniculă, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS