14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi ani de puşcărie pentru un socru de poliţist

Doi ani de puşcărie pentru un socru de poliţist

Tribunalul Dolj l-a condamnat ieri pe Nicolae Şuleapă, socrul unui poliţist din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Dolj, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
Cercetările în acest dosar au fost începute de Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj la jumătatea lunii aprilie, după ce au primit un denunţ de la un băileştean, care s-a plâns că Şuleapă i-a cerut 4.000 de euro, din care a primit 11.000 de lei, pentru a interveni pe lângă unele cadre cu funcţii de conducere din MAI pentru a-i „aranja“ admiterea la Şcoala Militară de Jandarmi ori la Şcoala de Agenţi de Penitenciare.
Ulterior, pe 7 mai, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul tehnic al SRI, ofiţerii Anticorupţie au organizat o acţiune de prindere în flagrant a bărbatului. Nicolae Şuleapă a fost prins după ce primise de la acelaşi băileştean alţi 5.000 de lei, bani care fuseseră însă marcaţi de anchetatori. Potrivit reprezentanţilor DGA, Şuleapă „a pretins şi primit 5.000 de lei de la denunţător, dându-i asigurări acestuia că a făcut toate demersurile pentru a promova examenul de admitere la Şcoala de Agenţi de Penitenciare de la Târgu Ocna“.
După ce a fost prins în flagrant, Şuleapă a fost audiat de procurorul de caz, după care a fost reţinut şi prezentat la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Inculpatul a fost arestat preventiv, iar la sfârşitul lunii mai a fost trimis în judecată. Şuleapă şi-a recunoscut faptele, iar ieri Tribunalul Dolj l-a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare şi a menţinut măsura arestării preventive a inculpatului. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS