8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDinel Nuţu mai stă la „răcoare“

Dinel Nuţu mai stă la „răcoare“

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins ieri un recurs formulat de Dinel Nuţu (fost Staicu) împotriva unei hotărâri a Judecătoriei Sector 2 din 20 iunie, care a menţinut starea de arest a inculpatului. Tot pe 20 iunie, aceeaşi instanţă a respins cererea de revocare a măsurii arestării preventive ori de înlocuire a acesteia cu obligarea de a nu părăsi localitatea sau ţara.
Dinel Nuţu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti în aprilie 2011 la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul devalizării Băncii Internaţionale a Religiilor. Chiar înainte să fie condamnat definitiv, Dinel Staicu a luat numele soţiei, devenind Nuţu, după care a plecat din ţară. Câteva zile mai târziu, Judecătoria Sector 2 Bucureşti, pe rolul căreia se afla dosarul „Transgaz“, a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă. În acest al doilea dosar, Dinel Nuţu este acuzat că, împreună cu alţi opt inculpaţi, a prejudiciat compania Transgaz Mediaş cu aproape 11 milioane de euro.
Ulterior, Dinel Nuţu a fost adus în ţară şi încarcerat, însă în februarie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a anulat condamnarea de şapte ani de închisoare dată pe 4 aprilie 2011, motivând că inculpatul a fost judecat de două ori pentru aceeaşi faptă, şi au dispus punerea în libertate a acestuia. Dinel nu a putut pleca imediat din Penitenciarul Rahova din cauza mandatului de arestare preventivă emis de Judecătoria Sector 2 Bucureşti în dosarul „Transgaz“, acesta fiind sigurul obstacol care stă în calea libertăţii sale.
Din aprilie 2011 şi până acum, Judecătoria Sector 2 Bucureşti a tot prelungit mandatul de arestare emis pe numele lui Dinel Nuţu, iar pe 20 iunie a dispus menţinerea în arest a inculpatului. Avocaţii lui Dinel Nuţu au făcut recurs, care s-a judecat ieri la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a hotărât să respingă recursul inculpatului. Dinel Nuţu va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv în dosarul „Transgaz“, următorul termen fiind stabilit pentru 31 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS