14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVitezoman cu Ferrari pe Centura de Nord

Vitezoman cu Ferrari pe Centura de Nord

http:http://www.youtube.com/watch?v=UYi1Nh-fhok

Şoferul unui Ferrari a postat un filmuleţ pe internet în care se „laudă“ că a atins cu un Ferrari, cel mai probabil modelul 458 Italia, viteza maximă de 228 km/h pe Centura de Nord a municipiului Craiova (DN 65F).
Filmul, care este făcut de pasagerul de pe locul din dreapta al şoferului, arată Ferrari cum pleacă de pe strada Calea Bucureşti, către Craiova, după care virează dreapta pe Centura de Nord. După ce depăşeşte două autoturisme şi un tir, când intră pe o porţiune de drum dreaptă, accelerează până la 228 km/h, însă încetineşte când întâlneşte o curbă la stânga. La ultima accelerare nu mai trece însă de 166 km/h, iar filmul se termină cu tânărul de la volan rulând „cuminte“ cu 134 km/h.
După ce a apărut pe internet, filmul a fost văzut şi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, care au precizat că nu există nici un temei legal pentru a-l sancţiona pe tânărul care conducea autoturismul Ferrari cu 228 km/h pe o porţiune de drum unde limita maximă este de 90 km/h. „Potrivit OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, există numai două moduri în care pot fi constatate contravenţiile: fie direct, de un echipaj de poliţişti, fie cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate şi omologate. În acest caz, viteza şoferului ar fi trebuit înregistrată cu un aparat radar pentru a putea fi sancţionat“, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.   
Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că, în schimb, vor încerca să mărească numărul echipajelor de poliţişti de pe acel sector de drum şi să-l identifice pe şoferul din imagini pentru a-i „atrage atenţia cu privire la posibilele consecinţe ale gestului său“.
În ultimii ani, alte două filme asemănătoare, făcute pe drumuri din judeţul Dolj, au fost postate pe internet. În 2008, şoferul unui Mercedes CLS a fost filmat în timp ce circula cu 250 km/h pe DN6, între Craiova şi Caracal.  
Un an mai târziu, în septembrie 2009, un motociclist s-a filmat în timp ce conducea pe E 574, între Craiova şi Balş, cu 290 de km/h. În urma cercetărilor făcute de poliţiştii doljeni s-a stabilit că filmul fusese… trucat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS