9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu dat şpagă unor falşi inspectori ai OPC

Au dat şpagă unor falşi inspectori ai OPC

Trei bărbaţi şi o femeie care pretindeau că sunt inspectori ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) au fost reţinuţi de poliţiştii gorjeni sub acuzaţia de înşelăciune. Cei patru falşi inspectori ai OPC sunt din Bucureşti şi au fost prinşi la scurt timp după ce efectuaseră controale la agenţi economici din comunele gorjene Turburea şi Săuleşti. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, sesizarea împotriva falşilor angajaţi ai OPC a venit de la administratorul unei societăţi comerciale din comuna Săuleşti. Acesta a anunţat că la unul din magazinele sale s-au prezentat pe 26 iunie patru persoane care şi-au declinat calitatea de reprezentanţi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor, precizând că doresc să efectueze o informare cu privire la modul cum se respectă legislaţia în domeniu. Controlul nu a mers însă până la capăt, întrucât, întâmplător, magazinul verificat era chiar al soţiei primarului din Săuleşti, Constantin Rucsandra Drăghici.

Au greşit magazinul

Soţia edilului se afla chiar la magazin când falsa echipă de control de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor s-a prezentat pentru o verificare şi informarea referitoare la respectarea legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor. Văzând că s-a trezit cu un control pe cap, soţia primarului şi-a sunat soţul, pentru ca acesta să se prezinte de urgenţă la magazin: „A sunat soţia că au venit nişte domni de la OPC care nu ştiu ce vor să facă. I-am spus la telefon să le ceară legitimaţiile şi să aştepte până când ajung eu. Am ajuns la magazin şi când am văzut Loganul albastru cu numere de Bucureşti mi-am dat seama că e ceva în neregulă. Ştiam că cei de la OPC din Gorj nu au astfel de maşini, pentru că un consătean de la noi e angajat la OPC. I-am întrebat dacă au primit maşini noi şi au spus că o au de mult. Le-am cerut legitimaţiile şi pe ele scria Grupul asociativ pentru protecţia drepturilor consumatorilor sau ceva asemănător, deci nici o legătură cu instituţia statului care efectuează controale şi aplică amenzi. Am lăsat-o pe soţie cu ei şi am mers în spate, de unde am sunat la poliţie. Ei şi-au dat seama că se întâmplă ceva şi au plecat cu maşina. Au fost opriţi în trafic, pe DJ 661, de un echipaj de poliţie“, a povestit primarul Constantin Rucsandra Drăghici, din Săuleşti.

Au apucat să ia şi şpagă  

Poliţia i-a reţinut pe cei patru ocupanţi ai Loganului de culoare albastră. Aceștia sunt: Ş.C.C., de 33 de ani, B.C.V., de 32 de ani, L.F., de 48 de ani, şi C.V., de 30 de ani, toţi din Bucureşti. Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, cei patru falşi inspectori ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor au mai efectuat la începutul acestei săptămâni controale şi în comuna Turburea, unde au reuşit să înşele vigilenţa a două vânzătoare. „În urma probatoriului administrat de poliţişti, a rezultat faptul că cele patru persoane au indus în eroare doi lucrători gestionari de la două societăţi comerciale de pe raza comunei Turburea, prezentându-se ca fiind reprezentanţi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, primind de la aceştia suma totală de 800 de lei, pentru a nu consemna eventualele nereguli constatate. De la un gestionar au primit suma de 200 de lei, iar de la altul, 600 de lei. Cele patru persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj“, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj. Cei patru falşi inspectori ai OPC au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, cu propunerea de arestare preventivă. Conducerea Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj le recomandă agenţilor economici şi angajaţilor acestora să fie foarte atenţi la persoanele care se recomandă inspectori ai unor instituţii cu atribuţii de verificare şi aplicare de sancţiuni şi să le verifice în detaliu legitimaţiile de serviciu şi însemnele de pe acestea. De asemenea, toate controalele efectuate de inspectorii OPC sunt derulate cu ştiinţa conducerii instituţiei, deplasarea în teren şi traseele fiind bine cunoscute la nivelul OPC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS