23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova îi învinge pe Mitică și pe Sandu

Craiova îi învinge pe Mitică și pe Sandu

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a câştigat în instanţele civile prima bătălie în războiul cu Federaţia Română de Fotbal. Judecătorii au decis să anuleze decizia de dezafiliere a Ştiinţei.

Curtea de Apel Bucureşti a admis ieri cererea clubului de anulare a excluderii provizorii a Universității Craiova, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, pe 20 iunie 2011, potrivit Mediafax. „Instanţa dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, în ceea ce priveşte excluderea provizorie dictată de Comitetul Executiv. De asemenea, mai dispune suspendarea până la soluţionarea definitivă a efectelor acestei decizii. Decizia este definitivă şi executorie cu recurs în termen de cinci zile“, a anunţat judecătoarea Diana Bulancea. În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a Federaţiei Române de Fotbal de dezafiliere a clubului. Clubul de fotbal a dat în judecată în acest dosar Federaţia Română de Fotbal şi Comitetul Executiv al FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011. Federaţia Română de Fotbal anunţa, pe 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv. Măsura a fost ulterior validată de Adunarea Generală a FRF pe 14 mai. Tot atunci, Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a aprobat ca oraşul Craiova să primească un loc în Liga a II-a.
Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenţia procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de Universitatea Craiova, pe 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF, care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Sandu: Facem recurs

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a contestat hotărârea Curţii de Apel Bucureşti. „Decizia CEx şi, mai apoi, hotărârea Adunării Generale a fost ignorată de doamna judecător. Vom merge mai departe cu apelurile, este un abuz. Este dreptul meu să spun asta. Vom ataca decizia în recurs. Momentan, vom pune în aplicare decizia instanţelor, ceea ce a hotărât Adunarea Generală a fost o decizie provizorie. I se dă Craiovei locul în Liga 2, punct. Nu ştiu ce o să se întâmple cu jucătorii. Noi mâine (astăzi – n.r.) formulăm recursul. Să judece tot fotbalul românesc această judecătoare buclucaşă. Să dea instanţa unde să joace Craiova, să joace pe lună, în Champions League, pe stadionul nou din Bucureşti, să dea Primăria Craiovei toţi banii necesari“, a spus Sandu, potrivit Prosport.
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ieri că decizia Curţii de Apel Bucureşti, de anulare a excluderii Universităţii Craiova, este frecţie la un picior de lemn, pentru că gruparea olteană nu poate fi reprimită în Liga a II-a deoarece nu are licenţă. „Pentru noi, Codul Penal este regulamentul sportiv. Noi judecăm după un regulament dat de FIFA, dat de UEFA. Justiţia în România este supremă pe probleme de justiţie, pe probleme de sport – nu. Este o frecţie cu diană la un picior de lemn. I-a pus în posesie. Ei au retrogradat pe linie sportivă în divizia B, nu i-a scos federaţia. Tot pe linie sportivă trebuie să revină în prima ligă. Ei trebuie să se ducă la divizia B. Dar la divizia B, vechea societate are datorii şi nu poate să funcţioneze. Dacă are datorii, nu poate să obţină licenţa. Licenţa trebuie să o ia de la UEFA. Acolo ce-i mai face? Până nu plăteşte datoriile, nu poate. Mai are o problemă. Patronul Universităţii a abreviat două societăţi cu acelaşi certificat de identitate sportivă. Are datorii mari la Fisc, are datorii la Piţurcă, are datorii la jucători, are datorii la antrenori, are datorii la LPF“, a afirmat Dragomir la RTV. Avocatul echipei Universitatea Craiova, Dan Idita, a explicat ce s-a decis ieri la Curtea de Apel Bucureşti în legătură cu dezafilierea echipei din Bănie, conform gsp.ro.: „În acest moment, Craiova se poate reîntoarce pe teren. Dacă cei de la FRF şi LPF nu înţeleg să repună părţile în situaţia anterioară, adică toţi jucătorii să revină sub contract cu Craiova, şi n-au înţelepciunea să se aşeze la masă cu cei de la Universitatea pentru a rezolva amiabil, va urma un alt litigiu prin care Craiova va cere acest lucru şi pe care avem şanse zdrobitoare să-l câștigăm. Asta va amâna revenirea noastră în fotbal, însă daunele pe care le vom recupera vor fi mult mai mari“. Adrian Mititelu a spus că vrea ca echipa să joace în Liga 1. „Retrogradarea a fost pusă la cale de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Victor Piţurcă. Ei nici nu reprezintă legal Federaţia. Nu ne înscriem în campionat până când nu ne întoarcem la clubul care eram înainte. Dacă jucătorii nu îmi sunt înapoiaţi, să îmi dea contravaloarea lor. Trebuie să fiu primit în Liga 1. Am indicii, am tot ce îmi trebuie să vă să demonstrez că am fost băgat cu japca în Liga a II-a“, a acuzat Mititelu.

Jucaţi în Champions League şi mai vorbim!

Mai în glumă, mai în serios, problema Universităţii a fost subiect de discuţie şi între primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi preşedintele Traian Băsescu, care a vizitat ieri Primăria Craiova. Olguţa a spus că este nevoie de jucători, iar şeful statului s-a oferit pentru postul de atacant. „Dacă aveţi nevoie de jucători, vin eu“, a glumit preşedintele. Olguța Vasilescu l-a întrebat pe Traian Băsescu pentru ce post, iar preşedintele a spus că pentru cel de atacant. „Cred că pe post de mijlocaş, pentru că pe post de atacant rămân eu“, a spus primarul. După plecarea preşedintelui, Olguţa a spus că decizia instanţei înseamnă că Universitatea poate fi reafiliată. Când a aflat că decizia nu este irevocabilă, ea a spus că nu crede că se va mai schimba ceva şi a precizat că speră ca Ford să devină unul dintre sponsorii echipei. „Eu aş fi vrut foarte mult să am discuţii cu cei de la Ford. Din păcate, nu am putut să le fac azi şi să-i rog să contopim practic cele două branduri ale Craiovei, Universitatea şi Ford, ca echipa de suflet a Olteniei să joace pe tricou cu sigla Ford de acum înainte“, a spus Olguţa Vasilescu. Răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, preşedintele Ford Europa, Stephen Odell, a spus elegant că, dacă Universitatea Craiova ar juca în Champions League, atunci poate s-ar putea vorbi despre sponsorizare.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS