17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTransport restricţionat pentru protecţia şoselelor

Transport restricţionat pentru protecţia şoselelor

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat vineri  interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 22 – 23 iunie, în intervalul orar 11.00 – 20.00. Restricţia de circulaţie se aplică din cauza caniculei, pe mai multe drumuri naţionale. Vineri a fost interzisă circulaţia vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe drumurile din 29 de judeţe, printre care Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea şi Olt.
Sâmbătă, în acelaşi interval orar, circulaţia este restricţionată pe drumurile naţionale din 14 judeţe, printre care și Olt şi Dolj.
CNADNR a precizat că există şi excepţii, fiind permisă circulaţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile, a vehiculelor care intervin în caz de forţă majoră şi a celor pentru salubrizare, circulaţia transporturilor funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, de carburanţi, mărfuri sub temperatură controlată, dar şi a transporturilor pentru tractări de vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zone calamitate.
Restricţionarea circulaţiei pe drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat, care se deformează din cauza căldurii. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că fac apel la conducătorii auto să respecte interdicţia temporară, în caz contrar putând fi sancţionaţi contravenţional.
Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod portocaliu valabilă până sâmbătă, la ora 18.00, sub incidenţa căreia intră judeţele din sudul, vestul şi estul ţării, inclusiv Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35-37 de grade Celsius, atingând izolat valori de 38 de grade în zonele de câmpie din sudul şi estul ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS