13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătoarea Carmen Mladen, suspendată

Judecătoarea Carmen Mladen, suspendată

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât joi suspendarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Craiova a Elenei Carmen Mladen, cercetată penal pentru comiterea infracţiunii de şantaj după ce a încercat să „scoată“ 5.000 de euro de la liderul PNŢCD Gorj.
Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 28 mai – 12 iunie 2012, judecătoarea Mladen şi craioveanul Ionel Stoian „au constrâns, în mod repetat, un denunţător, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare“. Denunţătorul este Matei Catrinoiu, lichidator judiciar şi preşedintele PNŢCD Gorj, candidat la CJ Gorj la alegerile locale de pe 10 iunie. Procurorii au precizat că judecătoarea Mladen i-a cerut bărbatului 5.000 de euro pentru ca povestea idilei acestuia cu ea, inclusiv mai multe fotografii, să nu ajungă în presă. Pe 13 iunie, judecătoarea Carmen Mladen a fost prinsă în flagrant, în apropierea Gării de Nord din Bucureşti, după ce primise cei 5.000 de euro de la denunţător, iar a doua zi atât ea, cât şi Stoian au fost arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunii de şantaj.
După arestarea preventivă a judecătoarei, conducerea Universităţii „Titu Maiorescu“ din Bucureşti a comunicat că a decis suspendarea contractului individual de muncă al conf. univ. dr. Elena Carmen Mladen, cadru didactic la Facultatea de Drept din Târgu Jiu, şi încetarea oricăror raporturi de colaborare cu aceasta. Vineri, CSM a anunţat că, în şedinţa de joi, Secţia pentru judecători a hotărât, în conformitate cu prevederile statutului judecătorilor şi procurorilor, suspendarea din funcţie a Elenei Carmen Mladen ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva acesteia. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de cei doi inculpaţi împotriva hotărârii de pe 14 iunie a Curţii de Apel Bucureşti, astfel că Mladen şi Stoian vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS