14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnaţi pentru că au cultivat canabis

Condamnaţi pentru că au cultivat canabis

Curtea de Apel Craiova a început ieri judecarea apelului formulat de Ionuţ Zărnescu şi Andreea Pera, dar şi de procurorii DIICOT, împotriva unei hotărâri a Tribunalului Dolj din martie, instanţă care i-a condamnat pe cei doi tineri la câte şase luni de închisoare cu suspendare pentru cultivare de droguri pentru consum propriu.
Cercetările în acest dosar au început în noiembrie 2011, când craioveanul Marin Culcea a descoperit în apartamentul pe care îl închiriase unui student o cultură de… canabis. Bărbatul a anunţat poliţia, iar, pe 11 noiembrie, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, coordonaţi de un procuror DIICOT, au efectuat o percheziţie în apartamentul respectiv.
Oamenii legii au stabilit că chiriaşul transformase unul dintre dormitoarele apartamentului într-o adevărată seră, unde în mai multe ghivece cultiva plante de canabis. În urma investigaţiilor, oamenii legii au stabilit că apartamentul fusese locuit de doi tineri din Craiova – studentul Ionuţ-Alexandru Zărnescu, de 23 de ani, şi Andreea Miruna Pera, de 24 de ani.
Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă emisă de procurori, iar pe 12 noiembrie au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Dolj, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc. Tânărul a fost eliberat din arest pe 24 noiembrie, iar tânăra pe 28.
La sfârşitul lunii ianuarie, cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată, iar în martie Tribunalul Dolj s-a pronunţat. Judecătorii au schimbat încadrarea juridică din trafic de droguri de risc în cultivare ori deţinere de droguri pentru consum propriu şi i-au condamnat pe Zărnescu şi Pera la câte şase luni de închisoare cu suspendare. În plus, inculpaţii au fost obligaţi să plătească şi câte 2.200 de lei drept cheltuieli judiciare.
Atât inculpaţii, cât şi procurorii au făcut apel împotriva deciziei instanţei, primul termen judecându-se marţi, la Curtea de Apel Craiova. Judecătorii au respins cererile de ridicare a controlului judiciar formulate de inculpaţi şi au acordat termen pentru 3 iulie.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS