16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞpagă pentru profu’ de mate

Şpagă pentru profu’ de mate

Un profesor al Grupului Şcolar „Traian Vuia“ din Craiova a fost prins ieri în flagrant de ofiţerii Anticorupţie, în timp ce primea de la o elevă de clasa a X-a o sticlă de whisky şi un parfum, bunuri în schimbul cărora acesta urma să o scape de corijenţă.
Procurorii doljeni au comunicat ieri că pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a fost înregistrată o cauză în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită faţă de Cătălin Daniel Miloş, profesor de matematică la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ din Craiova.
Potrivit anchetatorilor, o elevă de clasa a X-a s-a plâns că profesorul de matematică i-a cerut o sticlă de whisky şi un parfum de „firmă“ ca să îi dea o notă mare la teză. Eleva avea două note de 3 şi lipsise în ziua în care trebuia să dea teza, fiind în pericol să rămână corijentă. În schimbul cadoului, profesorul i-a promis că va putea da teza şi, în plus, îi va da subiectele şi răspunsurile pentru a putea obţine o notă de trecere.
În baza sesizării elevei, ieri, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, împreună cu colegii lor de la Investigarea Fraudelor şi ofiţeri ai SRI, au pus la cale un flagrant. Profesorul de matematică a fost prins în Parcul „Nicolae Romanescu“, la terasa „Ciobănaşu“, imediat după ce primise cadoul de la elevă. Atât ambalajul sticlei de whisky, cât şi cutia parfumului fuseseră marcate criminalistic de anchetatori. După prinderea în flagrant, profesorul Miloş a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pentru a fi audiat.
Anchetatorii au mai precizat că este posibil ca profesorul de matematică să fi procedat la fel şi cu alţi elevi ai Grupului Şcolar, însă acest lucru se va stabili cu certitudine abia după încheierea cercetărilor în acest caz.
Ieri-seară, procurorii au dispus, în baza unei ordonanțe, reținerea profesorului Cătălin Daniel Miloş, pentru 24 de ore, acesta fiind dus în arestul IPJ Dolj. Sandu Goiceanu, directorul  Grupului Şcolar „Traian Vuia“, şi directorul adjunct, Cristian Manda, nu au putut fi contactaţi ieri, fiind implicaţi în organizarea examenelor de bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS