21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMagistratul Carmen Mladen: „Boul vrea probe!“

Magistratul Carmen Mladen: „Boul vrea probe!“

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a făcut publică hotărârea prin care a dispus arestarea preventivă a Elenei Carmen Mladen, judecătoarea craioveană acuzată că a şantajat un politician gorjean. Magistraţii bucureşteni au reţinut că, deşi a susţinut că a fost victima unui viol urmat de şantaj, colega lor din Craiova este cea care i-a cerut bani denunţătorului, ameninţându-l cu publicarea unor fotografii compromiţătoare inexistente.
Miercuri seară, judecătoarea Carmen Mladen a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA, după ce primise 5.000 de euro de la Matei Catrinoiu, liderul PNŢCD Gorj, pe care îl şantaja cu publicarea unor fotografii cumpromiţătoare. O zi mai târziu, joi, CAB a dispus arestarea preventivă a judecătoarei şi a complicelui acesteia, Ionel Stoian. Magistraţii CAB au consemnat în motivarea emiterii mandatelor de arestare preventivă că, deşi avocatul judecătoarei a susţinut că clienta sa a fost violată de denunţător, după care a continuat să întreţină relaţii sexuale cu acesta pentru a „nu-şi prejudicia imaginea publică“, magistraţii CAB au reţinut că Elena Carmen Mladen era cea care îl tot căuta şi şantaja pe denunţător.

„Moşu’ n-are trei mii”

Mărturie stau interceptările convorbirilor telefonice dintre judecătoarea Mladen şi Ionel Stoian, dar şi dintre inculpată şi Catrinoiu. „Boul vrea probe. A plecat, dar nu dă nimic, cică are acasă, a venit să vorbească, dar nu-i e frică de nimic, spune calm ce fac?“, aşa suna un mesaj trimis de judecătoarea Mladen lui Stoian. Acesta din urmă i-a răspuns: „Am prevăzut. Ne-ai pus să distrugem. Tot se duce de râpă. Moşu’ n-are trei mii“.
Pe 7 iunie, Carmen Mladen îi spunea lui Stoian că Matei Catrinoiu „vrea pozele, altfel nu dă nimic. Se duce acasă şi, dacă nu i se dau pozele, nu dă nimic“. În aceeaşi zi, la ora 13.55, anchetatorii au interceptat o convorbire telefonică între judecătoare şi politicianul gorjean, căruia inculpata îi dădea asigurări că pozele compromiţătoare vor dispărea după ce va da banii ceruţi. Mladen: „Deci, pozele sunt la ei, le vor înlătura. Presiunile au fost foarte mari. M-au pus pe mine, cică să fac eu plângere… De fapt, eu am fost o marionetă, pe tine te voiau, să te distrugă. Înţelegi?“.
Catrinoiu: Eu am făcut rost de suma asta de cinci mii de euro…. eu spusei, le dăm banii şi rămânem cu beleaua în continuare. Tu ascultă…“. Carmen Mladen: „Nu rămânem cu nici o belea. Deci, absolut îţi garantez, sub nici o formă nu este nici o belea. Deci, nu este nici o belea. Ce vrei să-ţi fac, să-ţi dau în scris?“. În baza probelor depuse la dosar de procurorii DNA, printre care şi aceste interceptări, CAB a dispus, joi, arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru comiterea infracţiunii de şantaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS