16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFilarmonica ne invită luni la concertul Corului de Copii

Filarmonica ne invită luni la concertul Corului de Copii

Programul artistic al Filarmonicii „Oltenia“ debutează săptămâna viitoare cu un concert susţinut de Corul de Copii al instituţiei craiovene de cultură. Evenimentul are loc luni, 18 iunie, de la ora 19.00, şi va fi prefaţat, la ora 18.45, de vernisarea unei expoziţii de pictură organizate în colaborare cu Liceul de Artă „Marin Sorescu“. Lucrările expuse aparţin elevilor de la clasa profesorului Emilian Popescu.
Concertul Corului de Copii va fi prezentat şi dirijat de Manuela Enache şi va avea şi un invitat, pe Daniel Cornescu, actor al Teatrului Liric „Elena Teodorini“. Pe lângă interpretarea lucrărilor muzicale, tinerii muzicieni au pregătit şi alte fragmente artistice, precum un dans de societate sau momente poetice. De asemenea, concertul este presărat şi de intervenţii ale copiilor ca interpreţi la instrumente. Dorinţa dirijoarei este aceea de a-i pune în valoare pe micuţi în cât mai multe ipostaze artistice, explorându-le atât talentul vocal, cât şi pe cel instrumental sau de artă dramatică. Manuela Enache a ales pentru acest concert un program variat, dinamic, plin de stil şi de caracter, potrivit, până la urmă, personalităţii tinerilor artişti, îmbogăţit de spiritul pur, nonconformist, dar natural al acestora.
Corul de copii al Filarmonicii „Oltenia“ are 45 de membri cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, dintre care 34 sunt fete, iar 11 – băieţi. Dirijoarea corului, Manuela Enache, spune că  „ideea de colaborare a unui grup de copii cu o instituţie de înalt rang cultural, aşa cum este Filarmonica „Oltenia“, nu a putut să apară în peisajul cultural craiovean decât ca un cadou frumos şi ca o certitudine că acest domeniu special – muzica – poate evidenţia cu încredere ideea de continuitate“.
Manuela Enache are 28 de ani. Ea a început studiul muzicii de mică, la vârsta de opt ani, sub îndrumarea mamei. A urmat, apoi, cursurile Liceului de Artă „Marin Sorescu“ (clasa de vioară). În perioada 2004 – 2008 şi-a continuat pregătirea muzicală în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar în 2010 a absolvit cursurile de master ale aceleiaşi instituţii, specializându-se în Stilistică dirijorală. În prezent, este maestru de cor al Filarmonicii „Oltenia“ şi profesor în cadrul Liceului de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova.
Costul unui bilet la concertul Corului de Copii de luni, 18 iunie, este de cinci lei. Melomanii vor putea asculta lucrări muzicale ale unor compozitori precum Carl Maria von Weber,  Haydn, Stravinski, Kreisler, Bach sau Mozart. „Sperăm ca mesajul de bucurie transmis prin intermediul acestui eveniment să fie primit cu entuziasm şi încântare de public“, a mărturisit Manuela Enache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS