13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSalubritatea a pus tunurile pe ţânţari

Salubritatea a pus tunurile pe ţânţari

Salubritatea a reluat din această săptămână dezinsecţia în Craiova, oraşul fiind invadat de ţânţari, din cauza înmulţirii excesive după ploile căzute în mai şi iunie.
Locuitorii oraşului se plâng că prezenţa ţânţarilor este foarte supărătoare, mai ales după-amiaza.
Sarcina de a stârpi ţânţarii revine SC Salubritate Craiova SRL, care se ocupă cu dezinsecţia în oraş.
Prima etapă de dezinsecţie în Craiova a debutat la sfârşitul lunii mai, dar a fost repede stopată din cauza ploilor. În prima etapă, începută pe 21 mai, s-a acţionat în zona lacurilor din Craiova (lacul din Parcul „Nicolae Romanescu“, lacul din Grădina Botanică, Lacul Tanchiștilor, lacul din Făcăi, precum și cel din Valea Fetii), pe o suprafață de 12,5 hectare, iar pe 22 mai, angajații Salubrității au extins acțiunea în parcurile Craiovei. Pe 23 mai, aceștia au acționat în cartierele 1 Mai și Valea Roșie.
Acţiunea a fost reluată în această săptămână, când lucrătorii de la Salubritate au pus tunurile pe ţânţari. S-a acţionat în cartierul Craioviţa Nouă, pe o suprafaţă totală de 97 de hectare. Ieri, acţiunea a continuat în cartierul Rovine, pe o suprafaţă de 77 de hectare. Astăzi, dezinsecţia începe în cartierul Brazda lui Novac, unde va continua şi în săptămâna următoare. Campania se va încheia pe 20 iunie, cu cartierele George Enescu, Calea Bucureşti şi Lăpuş.
Dezinsecţia se face numai noaptea şi se folosesc zece atomizoare, la care se adaugă un tun de produs ceață și alte trei dispozitive portabile de acest tip.
Substanța folosită, Supertox, este avizată de Ministerul Sănătății și face parte din grupa a treia de toxicitate.
„Am notificat prin intermediul presei crescătorii de albine de pe raza municipiului Craiova să ia măsuri pentru protejarea stupinelor, având în vedere că albinele pot fi afectate de substanțele pe care le folosim. Pentru oameni sau animale, substanța nu prezintă pericol. Sperăm să ducem la capăt această primă campanie de dezinsecție, pentru că vremea se anunță frumoasă până la sfârșitul săptămânii viitoare și, în același timp, ne cerem scuze craiovenilor pentru inconvenientele create de sistarea acestei acțiuni din cauza vremii nefavorabile“, a spus Flavius Adrian Sirop, directorul general al SC Salubritate Craiova SRL.
În această primă etapă a dezinsecţiei, salubritatea trebuie să stârpească ţânţarii pe o suprafaţă de 700 de hectare, costurile totale fiind estimate la 80.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS