11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătoarea Carmen Mladen, sexul şi şantajul

Judecătoarea Carmen Mladen, sexul şi şantajul

http:http://www.youtube.com/watch?v=S5rO2q6QC9o

Carmen Elena Mladen, judecătoare în cadrul Secţiei II Civile a Curţii de Apel Craiova, este acuzată de procurorii DNA din Bucureşti că, împreună cu un bărbat, a ameninţat soţul unei magistrate cu dezvăluiri compromiţătoare şi i-a cerut 5.000 de euro în schimbul tăcerii. Judecătoarea Mladen a fost reţinută ieri de procurori pentru comiterea infracţiunii de şantaj.    

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au comunicat ieri că o cercetează penal pe Carmen Elena Mladen, judecătoare la Curtea de Apel Craiova, dar şi pe Ionel Stoian, persoană fără vreo calitate specială, ambii fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de şantaj.
Anchetatorii au stabilit că, între 28 mai şi 12 iunie 2012, judecătoarea Mladen şi Stoian, partenerul ei de „afaceri“, „au constrâns, în mod repetat, un denunţător, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare“. Mai exact, victimei i-a fost cerută suma de 5.000 de euro pentru ca idila acesteia cu judecătoarea Mladen să nu fie făcută publică. Văzându-se şantajat, bărbatul a anunţat procurorii DNA, iar Carmen Mladen a fost prinsă în flagrant miercuri, în zona Gării de Nord din Bucureşti, după ce a primit cei 5.000 de euro de la denunţător.
După realizarea flagrantului, fiind vorba de o judecătoare implicată în şantaj, procurorii au cerut şi obţinut de la Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) încuviinţarea pentru reţinerea şi arestarea preventivă a acesteia.
Miercuri noapte, după ce procurorul a încheiat audierile, a dispus reţinerea celor doi inculpaţi pentru 24 de ore, urmând să ceară Curţii de Apel Bucureşti emiterea a două mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Suspendare după arestare

Reprezentanţii CSM au precizat pentru GdS că judecătoarea Mladen ar putea fi suspendată la propunerea Secţiei pentru judecători dacă instanţa va emite pe numele ei un mandat de arestare preventivă. În plus, magistrata ar putea fi şi cercetată disciplinar. „După ce instanţa se va pronunţa asupra cererii de arestare preventivă, este posibil să fie cercetată şi disciplinar, iar Secţia pentru judecători poate cere suspendarea din funcţie“, a precizat Monica Prejmereanu, purtătoarea de cuvânt a CSM.
La rândul lor, judecătorii Curţii de Apel Craiova nu au oferit prea multe informaţii despre reţinerea magistratei Carmen Mladen. Judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, a explicat că instanţa a luat cunoştinţă despre decizia CSM de a admite reţinerea şi arestarea lui Carmen Mladen. De asemenea, judecătorul Aurel Ilie a mai precizat că, potrivit legii, în momentul în care se va decide reţinerea şi arestarea preventivă a magistratei Mladen, CSM poate lua în discuţie suspendarea acesteia din funcţia de judecător.

Legături periculoase

Judecătoarea Carmen Mladen este cunoscută pentru legăturile sale cu unii oameni de afaceri din Craiova, cum ar fi Dinel Nuţu sau Ilie Puşcărie.
La începutul anului 2001, în presă a ajuns o „bârfă“ cum că judecătoarea Mladen a sustras un dosar din arhiva Curţii de Apel Craiova şi i l-a dus acasă omului de afaceri Dinel Nuţu, pe atunci Staicu, pentru ca acesta din urmă să-l studieze împreună cu avocaţii. Ulterior, reprezentanţii Curţii de Apel Craiova au comunicat că aceste acuzaţii nu s-au dovedit reale.
Cinci ani mai târziu, mai exact în februarie 2006, pe o pagină de internet (www.tradatiindragoste.go.ro) au apărut mai multe fotografii care o arătau pe judecătoarea Carmen Mladen coborând din maşina lui Ion Ilie, zis Ilie Puşcărie. Acesta avea în acel moment un dosar pe rolul Curţii de Apel Craiova, la judecătoarea Mladen, dosar care avea termen a doua zi după întâlnirea celor doi, pe 15 februarie 2006. În acea zi, judecătoarea Mladen a admis recursul lui Ilie Puşcărie, motivând că acesta nu a fost citat legal.
Inspecţia Judiciară a CSM a făcut o anchetă în acest caz, însă şi de această dată judecătoarea Mladen a ieşit „nepătată“.
Tamara Manea, purtătoarea de cuvânt a Inspecţiei Judiciare, a declarat pentru GdS că nota întocmită pe 21 decembrie 2006 în cazul judecătoarei Mladen nu poate fi făcută publică, pentru că datele cuprinse în ea au caracter de confidenţialitate. Tamara Manea a precizat că despre acest caz se poate spune doar că aspectele sesizate nu s-au confirmat.

A vrut la Curtea Supremă

Carmen Elena Mladen este judecătoare la Curtea de Apel Craiova din anul 1999, dar are şi activitate didactică – este conf. univ. dr. la Universitatea „Titu Maiorescu“, Facultatea de Drept din Târgu Jiu, şi este cadru asociat la Institutul Bancar Român. În câteva rânduri a candidat la un post de judecător la Secţia Comercială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, însă fără succes.

Şantajul

Potrivit Codului Penal, şantajul reprezintă constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă ori să nu facă ceva. Dacă fapta este comisă pentru a dobândi în mod injust un folos, se pedepseşte cu închisoarea de la şase la cinci ani. Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea de la doi la şapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS