18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon: Am pierdut pe mâna mea

Solomon: Am pierdut pe mâna mea

Solomon renunţă la mandatele de consilier local şi judeţean, câştigate la scrutinul de duminică

Primarul în funcţie al Craiovei, Antonie Solomon, şi-a recunoscut înfrângerea în scrutinul de duminică. Într-o conferinţă de presă organizată ieri, el a susţinut că, totuşi, rezultatul pe care l-a obţinut UNPR-ul este foarte bun: „Am pierdut primăria cu o diferenţă de 4,4%, deci nu 12%, cum se dădea seara la televizor. Este vorba de 3.000 – 4.000 de voturi. Am pierdut pe mâna mea. Am avut în spate un partid lipsit de experienţa alegerilor şi lipsit de imagine. Dar, faţă de votul politic care s-a dat în toată ţara, rezultatul UNPR-ului este extraordinar – 27% la consiliul local municipal“.

„Lucrurile merg pe un făgaş normal cu sau fără Solomon“

Solomon le-a mulţumit craiovenilor care i-au dat votul, dar a declarat că va renunţa atât la locul câştigat în consiliul local, cât şi la cel de consilier judeţean, ambele obţinute în urma scrutinului de duminică, justificând că „e mai bine aşa, pentru că nu vreau să fac opoziţie“.
Antonie Solomon a amintit că a avut o contribuţie esenţială în obţinerea unor fonduri europene de circa 96 de milioane de euro pentru investiţii în infrastructură şi că îi lasă urmaşei sale de la primărie să semneze finanţările din aceşti bani europeni pentru reabilitarea străzilor Râului, Caracal şi Bariera Vâlcii, parcarea subterană, centrul istoric, reabilitarea liniei de tramvai şi să realizeze Aqua-Parc-ul, care este acum în procedură de licitaţie pentru stabilirea constructorului.
„Sper ca noua conducere să inaugureze Sala Polivalentă în maximum 30-40 de zile, pasajul suprateran în iulie sau august, dar şi pasajul subteran, care este realizat de o firmă din Craiova. Lucrurile merg pe un făgaş normal cu sau fără Solomon. Iată că fără Solomon se va face canalizarea în Bariera Vâlcii şi Romaneşti, în condiţiile în care unii voiau să ne scoată din masterplanul de apă şi canalizare şi să îndrepte toţi banii către comunele din judeţ“, a spus primarul în funcţie.

„Dacă PDL-ul accepta alianţa, atunci USL-ul nu mai câştiga“

Antonie Solomon a spus că n-a crezut nici o clipă fcă va pierde funcţia de primar în urma scrutinului de duminică: „N-am crezut că n-o să câştig, atunci când un sondaj mă dădea cu 15% peste contracandidata mea cu câteva zile înainte de alegeri. Mai bine nu mai faci nici un sondaj, ci te duci şi te mobilizezi“. Întrebat unde a greşit, edilul a dat de înţeles că a avut prea multă încredere în staff-ul său de campanie.
Solomon a spus că voturile cele mai puţine le-a luat în cartiere precum Brazda lui Novac, George Enescu şi Bariera Vâlcii, dar şi, spre mirarea lui, în Valea Roşie – „pe care am făcut-o cel mai frumos cartier al Craiovei“.
„Cei care mi-au condus campania m-au asigurat că totul este în ordine. N-am trecut pe acolo, i-am lăsat pe ei fiindcă aşa gândesc eu că trebuie să te porţi cu echipa, să ai încredere în ea. Dacă n-am câştigat înseamnă că a lipsit ceva de acolo. Culmea este că toți îmi spun că m-au votat, dar eu am ieşit pe locul doi. Acum să-i văd pe cei de la USL ce fac pentru Craiova. M-aş bucura să fie mai buni decât mine“, a declarat Solomon.
Pe de altă parte, primarul în funcţie a dat vina pe PDL şi chiar a bătut apropouri la contracandidatul său Mărinică Dincă, spunând că din cauza lor au ajuns să câştige alegerile locale în Craiova reprezentanţii USL şi Olguţa Vasilescu: „Dacă PDL-ul accepta alianţa cu UNPR, atunci USL-ul nu mai câştiga nici primăria şi nici majoritatea în consiliul local. Dar din orgoliul unora care se visau primari şi nu-mi recunoşteau mie nici o contribuţie nu s-a făcut această alianţă. Pentru că băteam USL-ul. Şi-l băteam rău…“.
Edilul n-a pierdut ocazia s-o „înţepe“ puţin pe Olguţa Vasilescu, spunând că nu vrea să-i dea sfaturi pentru că „e o femeie foarte deşteaptă, are soluţii pentru absolut orice, chiar şi acolo unde eu n-am fost în stare să găsesc“, dar că „sper să apară acele 20.000 de locuri de muncă şi Rolls-Royce-uri şi cele 4.000 de locuinţe pentru tineri“. A recunoscut însă că „din acest moment, doamna Olguţa Vasilescu este şi primarul meu“, avertizând-o pe câştigătoarea scrutinului că „primăria este o corvoadă“.

„N-o să dispar din viaţa publică“

„Mă despart cu regretul că n-am făcut mai mult pentru acest oraş, pe care îl iubesc enorm. Aşa se scrie istoria. Nimeni nu este de neînlocuit, dar ştiu că undeva, într-un colţ al istoriei Craiovei, o să fie şi numele meu“, a declarat Antonie Solomon la finalul conferinţei de presă de ieri. El a spus că, totuşi, nu se va retrage din politică, ci doar va lua o mică pauză.
„Dacă aş fi avut vârsta, aş fi ieşit la pensie, dar mai aveam trei ani până la 60. O să plec o perioadă, dar n-o să dispar din viaţa publică şi mă gândesc bine ce voi face până în toamnă“, a spus Solomon, amintind că rămâne la UNPR, chiar în fruntea filialei doljene, şi că ţinta lui pentru alegerile generale din noiembrie este „să scot patru parlamentari din şase în Craiova“. A menţionat chiar că nu-i exclus ca unul dintre cei patru parlamentari să fie chiar el, confirmând astfel că va reveni la toamnă în postura de candidat, de această dată pentru un fotoliu de senator sau deputat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS