12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestări în clanul Curt

Arestări în clanul Curt

Trei membri ai clanului Curt din Slatina, ridicaţi în urma unor percheziţii făcute marţi în Slatina de procurorii DIICOT, poliţişti ai BCCO Craiova, magistraţi francezi şi reprezentanţi Europol, au fost prezentaţi ieri la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatelor europene de arestare.
Reamintim că, marţi, oamenii legii, asistaţi de magistraţi francezi şi ofiţeri Europol, au efectuat nouă percheziţii în municipiul Slatina pentru prinderea a nouă membri ai clanului Curt, cercetaţi de autorităţile franceze pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi fraude cu cărţi de credit. Prejudiciul creat de membrii grupului a fost estimat la aproape 800.000 de euro.
Procurorii DIICOT au precizat că acţiunea de marţi a fost declanşată ca urmare a cooperării cu Tribunalul de Mare Instanţă din Lyon, care a trimis mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională pe numele unor persoane domiciliate în Slatina.
După percheziţii, oamenii legii i-au ridicat pe Marius Curt, Sebastian Jecu, Ion Vlad, zis Vişan, Robert Curt, Marcel Valentin Cacoveanu, Toni Curt, Robert Curt, Iulian Anghel, George Cosmin Memet, zis Gore, şi Mircea Coşmeleaţă, care au fost audiaţi de procurorii DIICOT.
După audieri, în baza probelor obţinute în urma percheziţiilor, reprezentanţii autorităţilor franceze au solicitat emiterea a trei mandate europene de arestare pe numele lui Anghel, Memet şi Toni Curt.
Ieri, cei trei au fost aduşi la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatelor de arestare în vederea extrădării. Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Craiova, hotărârea în cazul celor trei va fi făcută publică azi-dimineaţă.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS