19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnaţi definitiv pentru „tras“ cu cardul

Condamnaţi definitiv pentru „tras“ cu cardul

Judecătorii de la Curtea Supremă au condamnat definitiv, săptămâna trecută, la pedepse cu închisoarea de cinci şi șase ani, trei craioveni trimişi în judecată în iulie 2010 pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit

Cornel Badea, Viorel Costăchioiu şi Laurenţiu Vasile au fost reţinuţi în martie 2010, după ce ofiţerii BCCO Craiova au aflat că urma să facă un transport de aparatură pentru copierea datelor cărţilor de credit la Amsterdam, Olanda.
Astfel, pe 3 martie, autocarul cu care Badea plecase către Amsterdam a fost oprit de poliţişti lângă Arad, iar în bagajele acestuia au fost găsite dispozitive de skimming, camere miniaturale şi diverse componente de aparatură pentru copierea datelor cardurilor. La audieri, Badea a susţinut că cei care îl trimiseseră în Olanda sunt Costăchioiu şi Vasile. Aceştia din urmă au fost reţinuţi în aceeaşi zi, în Craiova, iar în BMW-ul cu care se deplasau au fost găsite patru capete de citire/redare folosite la copierea datelor cardurilor. Ulterior, Badea şi Costăchioiu au fost arestaţi, însă Vasile a reuşit să fugă din ţară înainte de emiterea mandatului.
În iulie 2010, dosarul în care cei trei au fost cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. În mai 2011, Tribunalul Dolj i-a condamnat pe Costăchioiu şi Vasile la câte trei ani de închisoare cu executare, iar pe Badea, la un an şi şase luni.
Procurorii au considerat că sentinţa dată de judecătorii de la Tribunalul Dolj este prea blândă pentru inculpaţi, aşa că au făcut apel, iar în februarie, anul acesta, Curtea de Apel Craiova a hotărât să le mărească pedepsele inculpaţilor. Costăchioiu şi Vasile au primit câte șase ani de închisoare pentru faptele comise, iar Badea – cinci ani.
Cei trei au făcut recurs, iar săptămâna trecută Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât să menţină pedepsele date de Curtea de Apel Craiova, hotărârea fiind definitivă. Reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat ieri că, vineri, Badea a fost prins şi încarcerat în baza mandatului de executare a pedepsei emis de instanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS