18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţii primenesc Grădina Botanică

Studenţii primenesc Grădina Botanică

Ziua de vineri a marcat un nou început pentru Grădina Botanică din Craiova. Prima zi de vară a însemnat şi primenirea acestui parc al oraşului. Acest lucru s-a întâmplat datorită studenţilor de la Universitatea din Craiova, care, începând de vineri, fac muncă de voluntariat pentru schimbarea peisajului din Grădina Botanică „Alexandru Buia“. Cei care au pus mâna pe mătură, lopată, greblă au fost studenţii de la Facultatea de Horticultură, dar şi studenţi de la alte facultăţi, care şi-au propus să redea craiovenilor această oază  în care se regăsesc specii rare de flori şi arbori.
„Este o acţiune de voluntariat făcută de facultate şi am venit să dăm o mână de ajutor. Este păcat că avem o astfel de Grădină Botanică în oraşul nostru şi să fie lăsată aşa. Am săpat, am greblat. Alţi colegi au măturat. Pe unde am trecut noi s-a făcut lumină“, este de părere Daniela Dida, studentă în anul III la Facultatea de Horticultură. Împreună cu ea au fost şi alţi colegi, Ana Mazilu, Cristina Nicola, Lucian Niţoaica.
Acţiunea care a debutat vineri va continua pe parcursul întregii luni. În această perioadă, studenţii vor participa la diferite acţiuni de înfrumuseţare a spaţiilor din Grădina Botanică. Se aşteaptă ca, în perioada imediat următoare, Grădina Botanică din Craiova să poată oferi vizitatorilor şi plante exotice, acestea fiind aşteptate să sosească de la alte grădini botanice din Europa. Toate investiţiile sunt suportate de Universitatea din Craiova, iniţiatoarea proiectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS