23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectori de 5.000 de lei pe lună

Directori de 5.000 de lei pe lună

La ultima şedinţă de consiliu judeţean a plouat cu bani peste instituţiile din Dolj. Cu gândul mai mult la campania electorală, consilierii au aprobat la foc automat toate proiectele supuse la vot.

Salariile şi sporurile brute ale directorilor instituţiilor din subordinea CJ au fost mărite în şedinţa de ieri cu 8%, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 12/2012. Astfel, cel mai mare salariu îl va avea managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Leamna, Marius Matei, urmat de viitorul manager al Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, cu 5.559 de lei, cel care îi va lua locul lui Mihai Fifor, numit secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Pe locul trei ca nivel de salarizare este managerul Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman“, Lucian Dindirică. El va primi un salariu lunar de 5.416 lei. Managerul Muzeului de Artă, Florin Rogneanu, va avea un salariu de 5.254 de lei şi cam aici se încheie lista managerilor cu salarii foarte mari. Restul primesc salarii sensibil mai mici, care se învârt în jurul cifrei de 3.000 de lei brut. De departe, cele mai mici salarii brute le au directorul Clubului Sportiv Judeţean Ştiinţa „U“ Craiova, Mihai Bogdan Pîncu, 2.125 de lei, şi directoarea Unităţii Medico-Sociale din Bechet, Luiza Tulitu, 2.162 de lei.

Bani pentru cultură

Totodată, CJ Dolj va semna trei protocoale de colaborare cu Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii din Craiova, fundaţia Ramuri, respectiv fundaţia-revista Scrisul Românesc. Facultatea va primi 25.000 de lei pentru organizarea unei conferinţe internaţionale în perioada 13-15 iunie la care vor participa personalităţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale de pe cinci continente. Lucrările acestei conferinţe vor fi publicate de Association for Computing Machinery din Statele Unite ale Americii şi indexate în baza de date ACM Digital Library. ACM este principala organizaţie internaţională dedicată domeniului calculatoarelor şi tehnologiei informaţiei.
Cele două fundaţii vor primi câte 8.000 de lei. Pentru fundaţia Ramuri, banii înseamnă, de fapt, continuarea apariţiei revistei cu acelaşi nume. Scrisul Românesc va folosi banii pentru organizarea unui proiect cultural cu ocazia aniversării a 85 de ani de existenţă a revistei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS