6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZece ani de puşcărie pentru înjunghierea a patru tineri

Zece ani de puşcărie pentru înjunghierea a patru tineri

Tânărul craiovean care, în aprilie 2007, a înjunghiat patru persoane, printre care un poliţist, un jandarm şi un agent de pază, a fost condamnat, marţi, la zece ani de închisoare de judecătorii Curţii de Apel Craiova.
Scandalul în urma căruia au fost înjunghiaţi Sabin Claudiu Stoian, subofiţer al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, agentul Nichita Târziu, poliţist în cadrul Biroului Rutier Craiova, Vasile Amza, angajat al unei societăţii de pază, şi Constantin Creţescu, a avut loc în noaptea de 21 spre 22 aprilie 2007, în jurul orei 2.00, în faţa barului Velvet de pe bulevardul Carol I din Craiova.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că, în acea noapte, patru tineri, printre care şi Bogdan Oprişiu, care avea atunci 21 de ani, au plecat din barul Gossip către centru, pe bulevardul Carol I. Pe drum, cei patru au îndoit cu picioarele un coş de gunoi, iar unul dintre ei s-a urcat pe o maşină parcată. După câteva minute au ajuns în dreptul barului Velvet, în faţa localului fiind mai mulţi tineri care ieşiseră să ia aer, printre care şi Stoian. Oprişiu i-a cerut acestuia din urmă să îi dea să bea bere din paharul său, moment în care a început scandalul între cele două grupuri de tineri.
Văzând cearta, din bar a ieşit şi Amza, care a fost înjunghiat primul de Oprişiu. În acel moment, Creţescu a plecat către bar, însă a fost ajuns de Oprişiu, care l-a înjunghiat de două ori în spate. Ulterior, din Velvet a ieşit şi agentul Nichita Târziu, care a aruncat cu o sticlă către agresor, însă a fost înjunghiat şi el de acelaşi Oprişiu. După aceea, atât cuţitarul, cât şi ceilalţi tineri care îl însoţeau au fugit către centru, iar în urmărirea lor au plecat mai multe persoane care se aflau în bar, printre care şi Stoian. Acesta i-a ajuns pe fugari, însă a fost şi el înjunghiat de Oprişiu. A doua zi, poliţiştii au reuşit să-i prindă numai pe cei trei prieteni ai lui Oprişiu, însă cuţitarul nu a fost găsit până pe 18 martie 2010, când s-a prezentat singur la poliţie. Bogdan Oprişiu a fost arestat şi trimis în judecată pentru tentativă de omor deosebit de grav, iar în mai 2011 a fost condamnat la nouă ani de puşcărie. Inculpatul a făcut apel, iar marţi Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Judecătorii au adăugat un an la pedeapsa inculpatului, acesta urmând să execute în final zece ani de închisoare. Bogdan Oprişiu poate face recurs împotriva acestei sentinţe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS