14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecat după ce a jefuit victima unui accident

Judecat după ce a jefuit victima unui accident

http:http://www.youtube.com/watch?v=Uf0SjitFe24

Tânărul de etnie romă care, la începutul lunii aprilie, a jefuit o femeie ce fusese accidentată de o maşină, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de furt calificat

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a lui Isam Mihalache, de 19 ani, din Drobeta Turnu-Severin, tânărul de etnie romă care a furat din bagajele unei femei din Craiova, ce fusese lovită de o maşină.
În după-amiaza zilei de 6 aprilie, pe bulevardul 1 Mai din Craiova, a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia o femeie de 49 de ani, care traversa strada pe trecerea de pietoni, a fost rănită.
Minutele de după producerea accidentului au fost filmate cu telefonul mobil de un şofer care circula pe sensul celălalt de mers, înregistrarea ajungând în presa locală şi naţională pe 19 aprilie. Fără imaginile surprinse de şoferul craiovean, cei care au jefuit victima accidentului în timp ce era întinsă pe şosea poate ar fi scăpat, mai ales că femeia care a fost rănită şi apoi jefuită nu a depus plângere la poliţie.
În imaginile surprinse de şoferul craiovean se vede cum doi romi, o femeie şi un bărbat, se apropie de victimă, îi adună bagajele de pe jos şi le pun pe scuar. După aceea, bărbatul profită de faptul că celelalte persoane se strânseseră în jurul victimei şi începe să îi caute în bagaje. Ia ceva ce pare a fi un portofel şi îl îndeasă în buzunare. Se îndreaptă de spate, după care se apleacă iar şi mai scotoceşte în bagajele victimei, însă de data aceasta nu mai ia nimic. Îi spune câteva cuvinte femeii care îl însoţeşte, după care se duce lângă femeia care era întinsă pe şosea, se întoarce şi pleacă. După aceea, femeia care era cu el îşi încearcă şi ea norocul – bagă mâna în bagaje, scoate ceva şi îndeasă în sân, apoi grăbeşte pasul după bărbat.

Mihalache – la judecată, femeia – încă cercetată

La o zi după difuzarea filmului cu cei doi romi care jefuiau victima unui accident rutier, conducerea IPJ Dolj a comunicat că i-a identificat şi prins, aceştia fiind Elena Iamandiţă, de 34 de ani, din Craiova, şi nepotul ei, Isam Mihalache, de 19 ani, cu domiciliul în Drobeta Turnu-Severin.
Pe 20 aprilie, Mihalache a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar o lună mai târziu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, faptă pedepsită cu închisoarea între 3 şi 15 ani.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut că, profitând de neputinţa victimei accidentului de a se apăra, Mihalache şi Elena Iamandiţă au sustras din geanta acesteia bunuri şi documente personale. Anchetatorii au stabilit că romii au văzut cum femeia a fost lovită de maşină, s-au apropiat de locul accidentului, au luat geanta şi sacoşa victimei şi le-au pus pe scuar. După aceea, femeia a ţinut de „şase“ şi a făcut paravan în faţa lui Mihalache, care a scotocit în bagajele victimei.
Procurorii craioveni au mai precizat că numai Mihalache a fost trimis în judecată, în cazul Elenei Iamandiţă fiind dispusă continuarea cercetărilor într-un dosar separat. Femeia a depus acte medicale prin care a arătat că nu are discernământ, motiv pentru care aceasta va fi supusă unei expertize psihiatrice. Primul termen în dosarul în care Mihalache este judecat pentru furt calificat a fost stabilit de Judecătoria Craiova pentru 31 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS