24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStrăzile lacustre ale Craiovei

Străzile lacustre ale Craiovei

Unele dintre străzile oraşului arată catastrofal după ultimele ploi. La acest aspect au contribuit şi şantierele deschise, unde se asfaltează şi se pietruieşte de zor. Craiovenii nu au decât să înoate prin bălţi şi nămol, să se afunde prin gropi, să-şi strice maşinile prin hârtoapele din carosabil. Aceste aspecte ne-au fost sesizate pe [email protected] de craioveni din mai multe cartiere ale oraşului.
Să intri pe străzile din cartierul Brestei în aceste zile ploioase este o adevărată aventură. Nămol şi bălţi cât cuprinde. Apa trece peste bordură şi se revarsă în curţile localnicilor. Până şi muncitorii care asfaltează pe străzi sunt încurcaţi, dau apa cu găleata dintr-o parte în alta, amestecă nămolul cu pietrişul, că „aşa sunt condiţiile meteo“. Situaţia nu este prea roz nici pe alte străzi din cartierul cu pricina. Iată ce ne-a sesizat un cititor GdS: „Aleea 1 Brestei este inundată. Strada aceasta nu a mai fost inundată de cinci ani. Era praf făcută, era plină de gropi, însă săptămâna trecută au nivelat cât de cât strada aceasta, inclusiv strada Albinelor. Dar ceea ce se întâmplă este inadmisibil. Dacă nu ai maşină, nu ai pe unde să treci… poate doar dacă ai avea cumva cizme… Deci, oameni buni, arătaţi şi autorităţilor cum se lucrează, pentru că au astupat toate gurile de canalizare cei care au lucrat pe aceste străzi. Poate dacă ar fi locuit cineva de la primărie prin zonă, aceasta nu ar fi arătat aşa“, ne-a scris un locuitor din cartierul Brestei.
Pe străzile din cartierul Catargiu se pietruieşte, se pun borduri. De fapt, numai pe unele dintre ele, cum ar fi strada Paroşeni, căci pe strada alăturată, Muntenia, nu s-a făcut nimic. Asta dacă poate fi numită stradă, fiindcă este, de fapt, un drum de pământ, plin de gropi, din care se revarsă apa strânsă în urma precipitaţiilor din ultima vreme. Pe strada Siretului, locuitorii au ridicat capacul de la canal ca să se reverse aici apa de pe toate străzile învecinate: Sinaia, Dobrogea, Drobeta, Bega. „Uitaţi ce este aici! Aşa trăim de ani buni. Înotăm prin bălţi“, se plânge Maria Constantin, localnică.

Cu trotuarul ce aţi avut?

Lucrările care se desfăşoară pe străzile Craiovei nu sunt agreate de toţi cetăţenii oraşului, uneori pe bună dreptate. Dar este destul de greu să-i mulţumeşti pe toţi, fiindcă unii îşi doresc trotuare mai largi, alţii vor parcări, alţii optează pentru mai mult spaţiu verde. Iată care este părerea unui craiovean care ne-a sesizat nemulţumirile sale pe [email protected].
„Doresc să vă spun despre asfaltările care se fac în cartierul Sărari. Strada Vasilescu Carpen din cartierul Sărari a intrat în reparaţii în luna aprilie. Toate bune şi frumoase, numai că azi am aflat de la muncitorii care lucrează pentru firma de asfaltări Delta nişte lucruri deranjante legate de trotuarele acestei străzi. Dânşii mi-au spus că trotuarele vor fi, de fapt, parcări şi nu trotuare pentru pietoni. Doar pe o parte a străzii trotuarele vor fi mixte, adică o mare parte din ele vor fi parcări şi ce mai rămâne, adică vreo 25-30 cm, trotuar pentru pietoni. Problema e că acest trotuar îngust pe care vor să-l facă o să fie şi el acoperit de boturile maşinilor. Deci, pietonii vor merge mai mult pe stradă decât pe acest trotuar îngust. Mi-aş dori foarte mult ca pe această stradă pietonii să meargă pe trotuare, iar maşinile să fie pe stradă, unde le este locul“, este părerea lui Alexandru Dincă, locuitor din cartierul Sărari.

Se lucrează

Reprezentanţii primăriei fac inventarul străzilor „afectate“ şi  susţin că situaţia este alta. Pe aceste străzi se fac reparaţii, se pun borduri, se asfaltează: „Pe strada Paroşeni se reface pavajul cu piatră brută. Aici lucrează RAADPFL. Pe Aleea 1 Brestei se reabilitează strada în baza contractului-cadru, iar lucrările sunt executate de SC Delta  ACM 93 SRL. Strada Albinelor se reabilitează în baza contractului-cadru, lucrările sunt executate de către SC Delta  ACM 93 SRL. Strada Fulger se reabilitează şi modernizează şi face parte din programul de investiţii publice pe anul în curs, iar executant este SC Delta  ACM 93 SRL. Strada Vasile Carpen se reabilitează în baza contractului-cadru, iar executant este SC Delta  ACM 93 SRL“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS